Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výzkumné centrum pro automatizaci skladů

Ve svém brněnském areálu otevřela společnost Honeywell nové výzkumné a vývojové centrum pro pokročilé logistické technologie.

Výzkumné centrum pro automatizaci skladů, foto Honeywell
Výzkumné centrum pro automatizaci skladů, foto Honeywell

V tomto centru budou inženýři společnosti Honeywell vyvíjet skladová řešení nové generace včetně inteligentních dopravníkových systémů, robotiky, automatických skladovacích a vyskladňovacích systémů, třídicích systémů, paletizátorů a pokročilých vychystávacích technologií ovládaných hlasovými a světelnými příkazy. Zmíněné centrum také zákazníkům firmy Honeywell umožní poprvé si v Evropě tyto technologie zkoušet a školit se v jejich používání.

Od logistiky přes letectví až po průmyslovou bezpečnost

Laboratoř o rozloze 6000 m2, tedy zhruba o velikosti fotbalového hřiště, se nachází v prostorách Honeywell Technology Solutions v Brně. V tomto areálu více než 1000 vědců a inženýrů společnosti Honeywell pracuje na inovacích, které řeší zásadní výzvy v mnoha klíčových evropských sektorech – od logistiky přes letectví až po průmyslovou bezpečnost.

Honeywell otevírá nové zařízení ve dvou etapách

Právě zahájená první fáze obsahuje pokročilý řídicí software a dvě předváděcí linky. Ty zahrnují dopravníky a třídicí systém, který zákazníkům ukáže, jak lze zboží rychle a přesně přesouvat ve skladu pomocí počítače. Druhá fáze bude zahrnovat technologii smyčkového třídění nové generace a pokročilou robotiku. Toto řešení dokáže pomocí strojů a řídicích technologií Honeywell provádět vysokorychlostní třídění zásilek s různým způsobem balení. Budou zde také probíhat školení zákazníků k instalaci a uvedení do provozu.

 
 
Reklama