Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kvalitní pracovní pomůcky aneb povinná výbava každého správného řemeslníka

Žádná stavba se neobejde bez šikovných pracovníků. Ti zase nemohou svou práci provádět bez kvalitních pracovních pomůcek. Ne nadarmo se říká, že se správným nářadím jde práce mnohem lépe.

SAFEWORK.cz
Zdroj obrázku: FLUKY FLUKY / Shutterstock.com

Pojďte se s námi podívat, jaké pracovní pomůcky nesmí v žádné profesionální ani kutilské dílně chybět.

Zdraví především

Správné pracovní pomůcky se neskládají pouze z vhodného nářadí, ale především z bezpečnostního vybavení, které by mělo být v každé brašně a často jej nejen profesionálové, ale především domácí kutilové podceňují. Mezi nejdůležitější ochranné propriety bychom jistě mohli zařadit:

  • rukavice,
  • respirátory,
  • přilby,
  • pracovní obuv,
  • pracovní kalhoty.

Všechny tyto ochranné pracovní pomůcky je samozřejmě nutné přizpůsobit povaze vaší práci. Na stavbu například volte hrubé rukavice, které vás ochrání proti případným nárazům a odřeninám. Při jemných elektrikářských pracích jistě oceníte antistatické rukavice umožňující maximální rozsah pohybu. Při lakýrnických pracích pak nezapomínejte na ochranné respirátory, u výškových prací je třeba pořídit kvalitní postroje a lana, jež zajistí vaše bezpečné upevnění během celého pracovního procesu.

Bez pořádného nářadí to nepůjde

Jakmile je vaše bezpečnost zajištěna, můžete se pustit do výběru toho nejlepšího nářadí. Doporučujeme vždy volit pouze nářadí prvotřídní kvality, které šetří vaše peníze i čas při práci, jenž byste jinak věnovali jeho údržbě.

Máte-li nářadí nakoupeno, je čas na finální fázi. Tou je pořízení brašen, kufrů či nosičů, do kterých jej můžete usadit. Pro práci volte závěsné brašny, díky kterým budete mít nářadí vždy po ruce. Jestliže své vybavení zrovna nepotřebujete, nejlepším řešením je pořízení pevné „basy“ se zámkem, kde bude chráněno proti všem nenechavým rukám.

Více informací

 
 
Reklama