Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak se vypořádat se zvýšenou spotřebou obalových materiálů? 5 praktických rad

V souvislosti s pandemií covid-19 vzrostl v České republice výrazně podíl nákupu v online prostředí. Jak si poradit s množstvím odpadů? Přinášíme vám našich 5 zásad balení!

V souvislosti s pandemií covid-19 vzrostl v České republice výrazně podíl nákupu v online prostředí. To se odrazilo na spotřebě obalových materiálů a zvýšené produkci odpadu od lepenek po plastové obaly. Dá se nějak předejít negativnímu vlivu na životní prostředí? Společnost RAJA, přední evropský výrobce obalových materiálů, přináší 5 praktických rad, jak optimalizovat spotřebu obalového materiálu.

„V loňském roce jsme zaznamenali nárůst poptávky téměř po všech obalových materiálech. Poptávka po papírových lepících páskách se oproti roku 2019 zvýšila o 69 %, po papírové výplni vzrostla o 35 %,“říká Gabriela Fabianová, generální ředitelka společnosti RAJA. „Už od našeho vzniku se zasazujeme o ekologičtější přístup v logistice skrze osvětu v této oblasti. Dnes je to vzhledem k růstu spotřeby ještě důležitější, než kdy dřív. Řídíme se proto přístupem pěti zásad, který povede ke snížení množství produkovaného odpadu“ dodává.

5 praktických zásad pro udržitelnější balení

V odvětví obalů existuje 5 zásad, které pomáhají optimalizovat spotřebu obalových materiálů a snižují dopad na životní prostředí: REDUKCE hmotnosti a objemu balení na minimum nezbytné k zajištění řádné ochrany snižuje nejen množství odpadu ale také náklady na přepravu. Obaly je potřeba navrhovat tak, aby bylo možné jejich OPAKOVANÉ POUŽITÍ. OBNOVA: používání obnovitelných materiálů. RECYKLACE, která minimalizuje dopad na životní prostředí. Poslední zásadou je NAHRAZENÍ obalů, které nejsou šetrné k životnímu prostředí.

Více informací


RAJAPACK s.r.o.
logo RAJAPACK s.r.o.

Váš partner s více než 60letými zkušenostmi na trhu obalových materiálů, Vám nabízí širokou nabídku 2.500 produktů skladem pro ochranu, balení, přepravu či skladování Vašeho zboží.

 
 
Reklama