Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kvalitní kancelářský stůl je základem také pro váš home office

Stále více lidí v dnešní době řeší práci z domova. Pokud bylo i vám umožněno zaměstnavatelem takto pracovat, je možné, že jste si museli domů pořídit nějaké to vybavení. Někdy ale trochu zapomínáme na nábytek, který je přitom naprostým základem pro domácí kancelář. Hovoříme samozřejmě o kancelářském stolu.


Zdroj obrázku: Gorodenkoff / Shutterstock.com

Proč záleží na výběru kancelářského stolu

Kancelářský stůl je důležitý z pohledu samotné ergonomie sezení. Velice často na něm máme umístěn také počítač, trávíme u něj mnoho hodin, a proto určitě stojí za to, abychom chránili své zdraví. Pokud máte to štěstí, že máte doma dostatek prostoru na vlastní pracovnu, je výběr kancelářského stolu mnohem jednodušší, protože pravděpodobně nejste tolik omezeni prostorem.
Můžete si ale zakoupit také kancelářské stoly, které se vejdou i tam, kde musíte s místem trochu bojovat. Najít si chytré řešení kancelářského stolu, které se vám v ideálním případě bude i designově líbit, určitě stojí za to. Kromě ergonomie byste měli dávat pozor také na:

  • Přítomnost úložných prostor
  • Praktické rozložení přihrádek a zásuvek

Vždy záleží na preferencích každého, kdy někdo preferuje spíše otevřené poličky, někdo uzavřené skříňky či zásuvky, případně kombinaci všeho. Faktem však vždy je, že u kancelářského stolu zpravidla potřebujeme nějaké úložné prostory, protože zkrátka není nutné mít vše rozloženo na stole. Pracovní desku potřebujeme zejména čistou, aby nám zde nepřekážely žádné zbytečnosti.

Mnoho variant provedení

Není to ale pouze o samotné ergonomii stolu a prostoru k uložení věcí, můžete si vybírat také z různých typů provedení kancelářských stolů. Některé stoly jsou určeny jako klasické psací, jiné mohou být uzpůsobeny lépe pro umístění stolního počítače. Dávejte si pozor také na výšku stolu, která by měla být taková, abyste mohli mít na židli pohodlně nohy na zemi, a přitom také v přirozené poloze ruce na desce stolu.

 
 
Reklama