Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Technologie Siemens zajistí komfort a bezpečnost komplexu The Circle na letišti v Curychu

Nový komplex „The Circle“ na curyšském letišti nabízí na ploše o rozloze téměř 30 tisíc m2 nejrůznější obchody, restaurace a služby, hotely, a dokonce i konferenční centrum.

Na návrhu tohoto rozsáhlého projektu se aktivně podílela i společnost Siemens, když zde instalovala přes 30 tisíc komponent z oblasti technologie budov a energetiky. Pro 25 tisíc lidí, kteří denně komplex navštíví, jsou tyto technologie zárukou bezpečnosti a energetické účinnosti.

  • Všechny prostory komplexu „The Circle“ jsou vybaveny technologiemi Siemens
  • Komplexní řešení dodávek energie pro všechny objekty
  • Certifikace LEED Platinum americké organizace Green Building Council

Komplex „The Circle“ se pro veřejnost otevřel v listopadu 2020. Může se pochlubit nejen švýcarským certifikátem Minergie, ale i nejvyšší certifikací v oblasti udržitelnosti budov LEED Platinum, kterou uděluje americká organizace Green Building Council.

Plně automatizovaný komplex

Díky modulárnímu návrhu bude možné systémy v budoucnu snadno rozšiřovat či měnit a nabídnout tak provozovatelům a nájemcům potřebnou flexibilitu a bezpečnost. K automatizaci jednotlivých prostorových prvků – od HVAC po stínění či osvětlení – se používá KNX komunikace, která umožňuje plnohodnotnou automatizaci všech systémů.

Společnost Siemens rovněž navrhla a instalovala komplexní řešení pro spolehlivé dodávky elektrické energie. Do celého komplexu proudí energie z hlavní nízkonapěťové rozvodné sítě po zhruba tisíci metrech sběrnic. Transparentnost energetických toků zajišťují integrované měřicí přístroje, takže provozovatelé mohou snadno identifikovat místa pro potenciální úspory.
Nízkonapěťová rozvodná síť a odbočky sběrnic využívají celkem 600 vzduchových jističů a jističů v lisovaném pouzdru. Jističe obsahují funkci selektivního vypnutí (tripování), což dále zvyšuje spolehlivost dodávek a chodu infrastruktury. Modulární design instalovaných komponent umožňuje jejich snadnou modifikaci podle případných nových požadavků. V budoucnu bude možné přenášet data přímo přes přípojnicové rozvody.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 
Reklama