Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pružinové matrace: Jsou prodyšné a zajistí pohodový spánek

Víte, že podmínky pro váš spánek nejsou u vás doma právě ideální, ale přesto nechcete u svého odpočinku dělat kompromisy? Vsaďte na takové vybavení, které vám s vaším problémem pomůže.

Zvýšená vlhkost vzduchu obvykle není na škodu. V interiéru se doporučuje 60 nebo dokonce 70 %. Díky tomu se nám lépe dýchá, nevíří se tolik prach a i teplota vzduchu je pocitově mnohem komfortnější (a místnosti tedy není nutné v zimních měsících tolik vytápět). Jak však získat skutečnou jistotu?

Prodyšná matrace musí vždy hrát prim

Možnosti máte v zásadě dvě: můžete vsadit buď na oblíbenou vzdušnou matracovou pěnu, případně se spolehnout na staronové pružiny.

Ovšem pružiny prošly vývojem. Ta tam jsou masivní monstra, jež po každém pohybu vrzala a skřípala. Zapomeňte na pružiny zavrtávající se do zad nebo jiných citlivých částí těla. Speciálně vyvinuté taštičkové matrace se jim nepodobají ani náznakem.

A jaké je jejich tajemství? Každá jednotlivá pružina je ukryta ve svém vlastním textilním pouzdře (kapsičce či taštičce). Čím více pružin mají, tím kvalitnější jsou (a tím lépe se vašemu tělu přizpůsobí). Samotná struktura pružin je pak velmi prodyšná. Nedrží se v nich plísně ani bakterie.

Matrace s pružinami se od sebe významně liší

Je velký rozdíl v tom, zda vám v košíku skončí pružinová matrace typu bonell či moderní pružinový systém. Starší bonell pracuje s jednou vrstvou vzájemně pospojovaných pružin, překrytých ještě ochrannými vrstvami pěn, leckdy podložených i kokosovým vláknem pro zpevnění.

 
 
Reklama