Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Občanské sdružení majitelů domů má nového předsedu

Nový předseda, Ing. Milan Krček, je členem OSMD a výkonným místopředsedou už od roku 2002. Cílem sdružení, které má více než 3 000 členů, je zajištění základních vlastnických práv vlastníků nemovitostí.

Občanské sdružení majitelů domů má nového předsedu, ilustrační obrázek, foto redakce
Občanské sdružení majitelů domů má nového předsedu, ilustrační obrázek, foto redakce

„Prioritním úkolem OSMD v dnešní době bude udržení práv a svobod, které se OSMD podařilo pro své členy vydobýt v minulých letech. OSMD bych rád viděl jako sdružení, které svým členům poskytuje kvalitní individuální servis a současně bude i nadále nekompromisně hájit vlastnická práva. Za tímto účelem bude zapotřebí intenzivně komunikovat s představiteli veřejné moci i dalšími zainteresovanými organizacemi,“ uvedl Milan Krček.


Ing. Milan Krček, předseda OSMD

Milan Krček se narodil v roce 1962 v Praze. První zkušenosti jako absolvent Vysoké školy ekonomické získal v podniku zahraničního obchodu Pragoexport. Prodejní a marketingové zkušenosti zúročil jako manažer pražské kanceláře společnosti Samsung Electronics. Příchod nové technologie pro střešní hydroizolační systémy do České republiky uváděl již jako jednatel českého zastoupení německého výrobce těchto materiálů.

Informace o OSMD

Občanské sdružení majitelů domů v České republice je zájmovým sdružením, které hájí zájmy svých členů již od roku 1990. Cílem sdružení, které má více než 3 000 členů, je zajištění základních vlastnických práv vlastníků nemovitostí, tj. práva vlastnit, držet a disponovat svým majetkem, užívat jej a brát z něho užitky tak, aby majitelé nebyli znevýhodňováni proti jiným subjektům.

OSMD se aktivně angažuje i v dalších aktivitách spojených s vlastnictvím nemovitostí, včetně participace na vybudování spravedlivého a všem ohroženým skupinám obyvatel dostupného systému sociálního bydlení. OSMD je také členem mezinárodní organizace vlastníků nemovitostí International Union of Property Owners.

V ČR je k nájemnímu bydlení využíváno 22,4 % bytů. V celkem 920 tisících pronajímaných a obydlených bytech bydlí 2,071 mil. obyvatel. Většina nájemního bydlení (827 tisíc bytů) v České republice je situována v bytových domech.

 
 
Reklama