Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

ENERGETICKÝ MANAGEMENT je součástí SW KLID

Zajímá Vás, jak řídit energetické úspory? Základem možných energetických úspor je zavedení moderní formy Energetického managementu jako součást Facility managementu (správy majetku).


Společnost EASY FM v blízké době zařadí do nabídky svých služeb i energetický management. V mnoha firmách, obcích, městech a institucích dosud funguje systém zápisu spotřeby energií způsobem, že jednou za měsíc pověřený pracovník stavy měřidel zapíše do excelovské tabulky. Tím mnohdy veškerá činnost v oblasti možných energetických úspor končí. V lepším případě naměřené stavy někdo kontroluje a porovnává s minulými stavy. Velkou nevýhodou tohoto způsobu je, že případné úniky, černé odběry zjistíte až zpětně i s několika týdenním zpožděním a škody mohou být někdy opravdu vysoké, řádově i ve stovkách tisíc korun.

Lze tomu předejít zavedením on-line ENERGETICKÉHO MANAGEMENTU, který vám poskytne:
  • Komplexní on-line přehled o spotřebě energií a vody
  • Porovnání spotřeby naměřené s fakturovanou dodavateli
  • Včasné odhalení havárií a černých odběrů
  • Podklady pro úspory, dotace a dlouhodobé plánování
  • Optimalizace výdajů za energii a vodu
  • Kontrolu a případnou regulaci ¼ h maxima

P. Drucker: „Když něco nemůžete změřit, nemůžete to ani řídit“…v energetice to platí bez výjimky.

Nicméně Energetický management je proces, kterým on-line měření a vyhodnocování spotřeby teprve začíná. Pokud se chcete o možnostech on-line měření spotřeb energií dovědět více, podívejte se na video na našich stránkách.

 
 
Reklama