Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Měření a regulace energeticky efektivních budov

Enectiva nově umožňuje vedle energetického a facility managementu také správu systémů měření a regulace. Efektivně propojila světy internetu věcí, měření a regulace spolu s cloudovými službami.

V aplikaci Enectiva je možné řídit vše na co si vzpomenete ‒ vytápění, chlazení, vzduchotechniku, ohřev vody, venkovní a vnitřní osvětlení, výrobní technologie, čerpadla i bezpečnostní systémy.

Nedílnou součástí je SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition) poskytující přístup k datům a vizuálním přehledům.

Celá platforma je nezávislá na přístrojovém zázemí. Funguje ve spojení s hardwarem všech obvyklých výrobců. V ničem nejste omezeni. Jako vždy usnadňuje práci a poskytuje řešení ve složitých situacích. Pokud například potřebujete propojit více míst s přístroji, které byly uvedly do provozu v různých letech, je možné zapojit měření a regulaci pod jednu platformu Enectiva bez nutnosti pořizovat nebo měnit hardware. Ani nemusíte řešit rozdílné sítě.

Kontrolery (PLC) vedou do VPN sítě Enectiva. K přístupu postačuje přihlášení do aplikace. U připojených budov uvidíte SCADA rozhraní konkrétních systémů pro měření a regulaci. Nemusí jít nutně o celé budovy. Můžete si zvolit i jen část budovy, jednotlivého nájemníka nebo hospodářské středisko. Každý takový subjekt k sobě může mít přiřazen jeden nebo více kontrolerů v neomezeném množství.

Platforma umožňuje práci s bezdrátovými i drátovými senzory bez ohledu na technologii nebo způsob přenosu dat. Vše najdete na jedné platformě, ať už půjde o objekty, měřidla nebo senzory. Žádný nadbytečný hardware ani software není potřeba.

Aplikaci Enectiva je navíc možné snadno propojit s ERP, účetními nebo jinými systémy.

 
 
Reklama