Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Virtuální realita pomocníkem při plánování prostoru

Spolupráce P3 Logistic Parks s laboratoří Virtuplex umožní zkoumat možnost využití virtuální reality (VR) v logistice a provozu skladu.

Možnost využití virtuální reality (VR) v logistice a provozu skladu, foto P3
Možnost využití virtuální reality (VR) v logistice a provozu skladu, foto P3

Virtuální laboratoř, součást digitální skupiny Etnetera, má sídlo v park P3 Prague Horní Počernice

Virtuplex své fyzické i virtuální dveře otevřel v březnu tohoto roku a od té doby jeho služeb využila široká paleta různých klientů. Během několika měsíců se Virtuplex proměnil na autosalon, pobočku banky, nebo skladovací halu připravenou na příchod průmyslu 4.0. „Naše možnosti jsou zkrátka neomezené,“ říká spolumajitel Virtuplexu Pavel Novák.

P3 bude moci díky partnerství ukázat svůj inovativní přístup k designu průmyslových skladů, uspořádání interiérů a udržitelným řešením. Za několik týdnů zde P3 přivítá první zákazníky, partnery nebo zástupce municipalit, kteří si budou moci prohlédnout různé rozměry a konfigurace skladů a libovolně uspořádat a vybavit interiér regály, výrobními linkami, roboty, mezaninem, nebo kancelářemi. Také bude možné se interaktivní formou informovat o technických detailech, jako jsou standardy skladových budov, stavební materiály, nebo možnosti udržitelných technologií.


„Je neuvěřitelné, kam nás může virtuální realita posunout. Sklad online obchodu je vysoce sofistikované a komplikované soukolí. Díky VR můžeme odstranit rizika ještě před rozsáhlou investicí do celé operace, což je pro podnik vždy přínosné. Možnosti využití této technologie vidím také v realitním byznysu pro modelování prostor, údržbu, nebo pokročilé pickovací procesy,“ shrnuje Daniel Kubizňák, šéf oddělení pronájmů a developmentu pro Českou republiku v P3.

 
 
Reklama