Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Náhradní plnění: Má vaše firma více než 25 zaměstnanců a nezaměstnává OZP?

Dle zákona o zaměstnanosti vzniká pro firmy s více než 25 zaměstnanci v pracovním poměru povinnost zaměstnávat osoby se zdravotním postižením (OZP). Tuto povinnost lze nahradit tzv. náhradním plněním.

Pokud zaměstnavatel nemá možnost vytvořit pracovní místa pro OZP zaměstnance, je v tomto případě *náhradní plnění ideálním řešením, jak uhradit tuto formu solidární daně. Povinný podíl lze splnit počtem odebraných výrobků nebo služeb tak, že se celková cena všech skutečně zaplacených výrobků nebo služeb ( vše bez DPH) vydělí sedminásobkem průměrné měsíční mzdy v ČR za každou osobu OZP do výše povinného podílu, kterou by zaměstnavatel měl zaměstnat, a to v 4% poměru k celkovému počtu zaměstnanců.

Pro splnění této povinnosti lze nakupovat i standardní zboží pro provoz a chod organizace tj. kancelářské potřeby, výpočetní techniku, čisticí a úklidové prostředky a mnoho dalších produktů prostřednictvím našeho smluvního partnera 1.SDZP družstvo, který je poskytovatelem náhradního plnění.

Právě naše produkty můžete nakupovat v režimu „ náhradního plnění“.

Náhradní plnění: Má vaše firma více než 25 zaměstnanců a nezaměstnává OZP?

Tohoto šikovného pomocníka oceníte hlavně s příchodem podzimu a zhoršujícího se počasí. Dodavatel čističů bot HEUTE nabízí i full-servis pronájem těchto strojů v rámci Shine&Go.

Více informací o nabídce čističů bot naleznete na www.cisticbot.cz.

*„Náhradní plnění“ (NP), tj. odebírání výrobků nebo služeb od zaměstnavatelů, se kterými Úřad práce uzavřel dohodu o uznání zaměstnavatele (§ 78).

 
 
Reklama