Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost Bureau Veritas zvedla tržby o 30 %

Tahounem růstu je energetika, další stimuly představují nové služby ve facility managementu

Jakub Kejval, generální ředitel Bureau Veritas
Jakub Kejval, generální ředitel Bureau Veritas

Celkové tržby za rok 2016 přesáhly 268 milionů korun a meziročně vzrostly o 30 procent. Nejvíce růstovým segmentem byly služby v oblasti energetiky. Velký obchodní potenciál představuje nová koncepce facility managementu, s níž Bureau Veritas právě vstupuje na český trh.

Pomoc firmám se složitou legislativou i tlakem obchodních řetězců

„Tahounem růstu byly služby v oblasti energetiky. Největším hráčům oboru jsme pomáhali splnit požadavky velmi nepřehledné i nejasné novely zákona o hospodaření energií – zejména povinnosti provádět energetické audity nebo se vydat alternativní cestou certifikací dle ISO 50001,“ říká generální ředitel Bureau Veritas Jakub Kejval a dodává: „Vnímáme rovněž sílící tlak velkých obchodních řetězců na jejich dodavatele, od kterých vyžadují specifické certifikáty na bezpečnost a zdravotní nezávadnost skladovaného zboží, zejména potravin.“

Nové a inovativní pojetí facility managementu s největším potenciálem růstu

Nové obchodní příležitosti s největším potenciálem růstu vidí společnost Bureau Veritas ve facility managementu. Vyvinula vlastní koncepci a nové služby určené hlavně středně velkým firmám.

Specifika českého trhu a vliv legislativy

Český trh se podle Jakuba Kejvala čím dál více přibližuje vyspělým evropským standardům. Problémem však zůstává velmi složitá a nejasná legislativa, například novela zákona o hospodaření energií, která sice poměrně jasně definovala požadavky na firmy, zato však natolik neadresně, že mnoho podnikatelů si nebylo do poslední chvíle jistých, zda se na ně zákon vůbec vztahuje.

 
 
Reklama