Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

ista se stala členem Evropské parlamentní sítě pro energetická řešení

Společnost ista chce přispět v rámci své odbornosti jako poskytovatel služeb v oblasti energetické účinnosti ve stavebním sektoru.

Společnost ista je od roku 2017 novým členem Evropské parlamentní sítě pro energetická řešení v Bruselu. Cílem "Energetických řešení" je prostřednictvím dialogu mezi Evropskou energetickou unií s poslanci EU a zástupci průmyslu najít holistická řešení. Společnost ista chce k těmto dialogům přispět v rámci své odbornosti jako poskytovatel služeb v oblasti energetické účinnosti ve stavebním sektoru.

"Energetická účinnost je důležitým pilířem udržitelné evropské energetické politiky," říká Thomas Zinnöcker, CEO ista. Budovy představují 40 % veškeré energie spotřebované v EU. V oblasti bydlení, tepla a teplé vody tvoří 85 % celkové spotřeby energie domácnosti. Evropská unie s více než 218 miliony domácností přestavuje pro úspory značný potenciál. Dokonce i malé změny v chování uživatelů bytů mohou výrazně zlepšit energetickou účinnost budovy, a významně tak přispět k ochraně klimatu.

"Nicméně pro tuto práci je důležité, aby uživatelé bytů měli dostatečně transparentní informace o své spotřebě energie a nákladech s tím spojených. Toto je otázkou vývoje inovativních, udržitelných, a především nákladově efektivních řešení, a právě „Energetická řešení“ jsou pro tento účel vhodnou platformou" pokračuje Zinnöcker.


"Jsme potěšeni, že se ista stala novým členem Energetických řešení.“ Společnost nabízí značné zkušenosti v oblasti energetické účinnosti," říká Morten Helveg Petersen, poslanec, místopředseda Evropského parlamentu a předseda Evropského výboru pro průmysl, výzkum a energetiku.

Dalšími členy "Energetických řešení“ jsou Danfoss, EDF, GE, Grundfoss, Microsoft, Siemens a Vestas.


ista Česká republika s.r.o.
logo ista Česká republika s.r.o.

ista se specializuje na měření a rozúčtování individuální spotřeby energií a transparentní vizualizaci dat o spotřebě pro bytové domy a komerční nemovitosti. K tomu využívá portfolio svých produktů – poměrové rozdělovače nákladů na teplo, vodoměry, ...

 
 
Reklama