Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Navigace v budovách VŠCHT

Studenti i návštěvníci Vysoké školy chemicko-technologické v Praze mohou nově využívat navigaci po budovách školy. Vyhledávaná místnost se jim zobrazí na názorné mapce v mobilním zařízení.

Společnost HSI spolupracuje s Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze na projektu Navigace v budovách vysoké školy. Byla vytvořena základní část navigace pro studenty, která je určena pro vyhledávání místností v budovách. Vyhledávání místnosti se zakládá na datech pasportu budov VŠCHT, která jsou uložena v implementovaném informačním systému pro správu majetku a facility management – AMI. Navigace se současně zakládá na orientaci studenta v prostoru vysoké školy, tzv. orientačních bodech (hlavní vstup, sociální zařízení, schodiště, atd.). Student tedy zadá požadovanou místnost, do které se chce dostat, ta se následně na mapě v mobilním zařízení vyznačí a on si dle dostupného orientačního bodu (viditelném v mapě) naplánuje svou trasu.

V další verzi navigace plánujeme generovat trasu automaticky. Jednou z možností se nabízí využití QR kódů, které budou ve větším počtu rozmístěny na dostupné orientační body v budovách. Po zadání požadované místnosti „cíle“ a načtení QR kódu orientačního bodu „startu“, se v mobilním zařízení studenta vygeneruje celá doporučená trasa.

Tento systém mohou využívat nejen studenti VŠCHT, ale i učitelé či návštěvníci VŠ, kteří potřebují zjistit v jaké budově a kde přesně se nachází konkrétní místnost (přednáškový sál, učebna, kancelář). Navigaci naleznete na stránkách mapy.vscht.cz.

 
 
Reklama