Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Softwarové řešení při správě majetku na vysokých školách

Dne 18. října se v konferenčním centru Floret uskutečnil seminář Správa majetku na vysokých školách s pomocí softwarového řešení.

Dne 18. října se v konferenčním centru Floret uskutečnil seminář Správa majetku na vysokých školách s pomocí softwarového řešení. Seminář byl zaměřen na specifika správy majetku a podpory facility managementu na vysokých školách.

Semináře se zúčastnili zástupci šesti vysokých škol. Někteří z nich již řešení AMI pro správu nemovitostí a facility management využívají, jiní se přišli inspirovat. Seminář uvedl Ing. Miroslav Kaňka, ředitel a jednatel společnosti HSI, spol. s r.o., která je členem skupiny Unicorn.

Účastníci vyslechli přednášky zástupců společnosti HSI na téma softwarové řešení správy majetku AMI, jeho možnosti, trendy a nové funkčnosti. Nechyběla ani praktická ukázka pasportu. Součástí bylo i představení programu Bentley Academic Select, určeného speciálně pro školy.

Zkušenosti s využíváním softwarového řešení AMI prezentovali zástupci dvou vysokých škol. O projektu Navigace v budovách hovořil Ivan Kovařík z Vysoké školy chemicko-technologická v Praze. Tento projekt je určen především pro studenty VŠCHT, ale i pro učitele či návštěvníky VŠ, kteří potřebují zjistit v jaké budově a kde přesně se nachází konkrétní místnost (přednáškový sál, učebna, kancelář). Nasazení systému AMI v prostředí UJEP představila Ing. Vendula Poslední z Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Popsala nejen proces nasazování a používání systému, ale i konkrétní problémy, které bylo a je třeba v průběhu implementace a používání systému AMI na vysoké škole řešit. Na závěr semináře proběhla volná diskuze na téma softwarová podpora facility managementu na VŠ, kde si jednotliví zástupci škol předávali své zkušenosti.

Přečtěte si více o semináři nebo si stáhněte prezentace.

 
 
Reklama