Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Twinmotion, program pro procházení 3D prostorem a zpracování vizualizací

Mimořádná interaktivita programu umožňuje včlenit testovaný projekt do dynamického prostředí a zkoumat jej v různých souvislostech a z různých úhlů pohledu.

Kromě toho lze během několika sekund exportovat obrázky a videa pozoruhodné kvality. A pokud je k dispozici 3D obrazovka, je možné si vychutnat ohromující 3D realistický zážitek při procházce projektem a jeho okolím.

Program se zaměřuje na architekturu, urbanismus a krajinářství.

BIMmotion je datový formát, do kterého je možné ze Twinmotion uložit projekt a vytvořit tak samospustitelnou prezentaci. Tuto prezentaci lze spustit bez potřeby jakékoli další aplikace. Prezentace umožňuje „procházet“ projektem (mono i stereoskopicky) a to jak volně, tak po předdefinovaných cestách. Samospustitelný BIMmotion soubor lze otevřít v prostředí Windows 7 / 8 / 8.1 / 10.

Fáze projektu
Nová funkce „fázování“ umožňuje zobrazovat projekt v jeho postupných vývojových stádiích (první výkopy, montáž nosné konstrukce, …, finální terénní úpravy a práce s vegetací). Vývojová stádia projektu lze prezentovat rovněž v samospustitelné prezentaci BIMmotion.

Přesný reliéf terénu
Při vytváření terénu lze využít knihovnu Twinmotion nebo načíst prostorový scan (mračno bodů). Takto načtený terén lze dále modelovat všemi funkcemi Twinmotion, ať už je cílem změnit reliéf či vegetaci.

Aktualizace knihoven
Knihovna Twinmotion 2016 nabízí realističtější materiály, bohatší výběr objektů a vegetace. Za zmínku stojí cyklisté, nové animované objekty jako jsou jeřáby, lodě a větrné turbíny, či zcela nová kategorie fontány.


Centrum pro podporu počítačové grafiky ČR s.r.o. (CEGRA)
logo Centrum pro podporu počítačové grafiky ČR s.r.o. (CEGRA)

Centrum pro podporu počítačové grafiky ČR s.r.o. (CEGRA) si vybudovalo pozici zásadního dodavatele IT pro stavebnictví a průkopníka BIM. Jako partner fy GRAPHISOFT dodává BIM projekční systémy Archicad a DDScad, dále systém pro kontrolu projektu Solibri. ...

 
 
Reklama