Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

certifikát BREEAM úrovně Excellent za výstavbu logistického distribučního centra

Průmyslový developer Panattoni Europe získal prestižní certifikát BREEAM úrovně Excellent za logistické distribuční centrum pro Amazon v Panattoni Parku Prague Airport I v Dobrovízi u Prahy.

Skóre 76,8 % - nejlepší výsledek ze všech postavených budov pro společnost Amazon, ale dokonce i ze všech průmyslových budov na světě.


Amazon v Panattoni Parku Prague Airport I v Dobrovízi u Prahy

Mezinárodní certifikace BREEAM oceňuje stavby z hlediska udržitelného rozvoje a dopadu na životní prostředí.
  • Hala Amazonu má rekuperaci tepla, osvětlení LED se senzory, inteligentní systém řízení budov (BMS), minimální spotřebu vody a plynové topení s nízkými emisemi NOx.
  • Díky měřidlům pro všechny inženýrské sítě lze řídit a optimalizovat spotřebu energie.
  • Z výstavby lze dále vyzdvihnout použití materiálů s omezením těkavých organických látek a výraznou recyklaci stavebního odpadu.
  • Energetické vlastnosti dále posilují zvýšená izolace stěn a střechy a těsnost budovy.
  • Kvůli zachování krajinného rázu v okolí byly vysazeny stromy a široká škála místních rostlin. Zeleň doplňuje nově vybudované kamenné prostředí pro obojživelníky.

Díky splnění všech kritérií udělil Bulding Research Establishment společnosti Panattoni Europe za výstavbu distribučního centra Amazon závěrečný certifikát úrovně Excellent. Certifikační proces realizovala společnost ARCADIS CZ a.s.

Další podrobnosti zveřenil ESTAV.cz

 
 
Reklama