Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový program Twinmotion sebou přináší mnoho výhod

Čerstvá novinka přináší výrazné zrychlení zobrazování, rozšířené knihovny objektů a zcela novou formu prezentace – BIMmotion.

Twinmotion je program pro procházení se 3D prostorem a zpracování vizualizací. Program se zaměřuje na architekturu, urbanismus a krajinářství.

Umožňuje včlenit testovaný projekt (Twinmotion načítá projekty z aktuálně nejpoužívanějších BIM programů) do dynamického prostředí a zkoumat jej v různých souvislostech a z různých úhlů pohledu. Nejnovější verze programu rozšiřuje možnosti jak projekt komunikovat o samospustitelný dokument BIMmotion, umožňuje načítat prostorové zaměření terénu a mnoho dalšího.

BIMmotion je datový formát, do kterého je možné ze Twinmotion uložit projekt a vytvořit tak samospustitelnou prezentaci. Tuto prezentaci lze spustit bez potřeby jakékoli další aplikace. Prezentace umožňuje „procházet“ projektem (mono i stereoskopicky) a to jak volně, tak po předdefinovaných cestách. Samospustitelný BIMmotion soubor lze otevřít v prostředí Windows 7 / 8 / 8.1 / 10.

Nová funkce „fázování“ umožňuje zobrazovat projekt v jeho postupných vývojových stádiích (první výkopy, montáž nosné konstrukce, …, finální terénní úpravy a práce s vegetací). Vývojová stádia projektu lze prezentovat rovněž v samospustitelné prezentaci BIMmotion.


Centrum pro podporu počítačové grafiky ČR s.r.o. (CEGRA)
logo Centrum pro podporu počítačové grafiky ČR s.r.o. (CEGRA)

Centrum pro podporu počítačové grafiky ČR s.r.o. (CEGRA) si vybudovalo pozici zásadního dodavatele IT pro stavebnictví a průkopníka BIM. Jako partner fy GRAPHISOFT dodává BIM projekční systémy Archicad a DDScad, dále systém pro kontrolu projektu Solibri. ...

 
 
Reklama