Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Proč zaměstnanci odcházejí z vaší firmy?

Personální společnost mBlue provedla patnáctiměsíční výzkum. Oblasti, jimž se výzkum věnoval, byly dvě: důvody odchodu ze zaměstnání a právní vyřešení ukončení pracovního poměru.

Víte, jaké jsou nejčastější příčiny odchodu zaměstnanců ze zaměstnání? Jakým způsobem se odchody ze zaměstnání řeší z právního hlediska? A proč by vás to vůbec mělo zajímat? Na tyto otázky odpovídá patnáctiměsíční výzkum personální společnosti mBlue, která od září roku 2013 do listopadu 2014 shromáždila odpovědi od 753 respondentů – SŠ/VŠ uchazečů o zaměstnání na pozicích specialistů, nižšího, středního a vyššího managementu především z Prahy.

Oblasti, jimž se výzkum věnoval, byly dvě: důvody odchodu ze zaměstnání a právní vyřešení ukončení pracovního poměru. Kandidáti před pohovorem vyplnili dotazník a absolvovali taktéž osobní rozhovor s Key Account Managerem týkající se vlastních důvodů odchodu ze zaměstnání. Díky tomu bylo možné zajistit korektnost uvedených odpovědí.

Závěry výzkumu by měly manažerům a nejvyšším představitelům firem napomoci zjistit, proč přicházejí o své cenné talenty. Zároveň má výzkum pomoci učinit další opatření k jejich efektivní retenci.

Výsledky výzkumu Proč zaměstnanci odcházejí z vaší firmy?

 
 
Reklama