Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kanceláří obsazených outsourcingovými firmami výrazně přibylo

Plocha kanceláří obsazených outsourcingovými a offshoringovými firmami se v regionu střední a východní Evropy za poslední tři roky zvýšila o 80 procent.

Vyplývá to z nejnovějšího výzkumu, jehož výsledky dnes zveřejnila realitní poradenská společnost Colliers International. K nejoblíbenějším městům stále patří Praha.

"Od roku 2010 byla v regionu viditelná velmi silná poptávka po kancelářských prostorách v sektoru outsourcingu a offshoringu," prohlásil Damian Harrington, regionální ředitel výzkumu pro východní Evropu v Colliers International. Podle něj je dopad tohoto sektoru na kancelářský trh stále silnější. Přesná čísla však neuvedl.

Odhaduje také, že do regionu budou stále přicházet nové firmy. "Nové společnosti se aktivně snaží hledat vstupní brány v rámci regionu střední a východní Evropy na trzích se službami outsourcingu a offshoringu a velké množství zavedených operátorů buď již podstoupilo nebo podstupuje expanzi v tomto regionu," dodal Harrington.

K nejvyhledávanějším městům přitom patří Budapešť, Praha, Krakov a Varšava. Podle společnosti za to může především dostatek zkušených pracovníků.

Outsourcingové a offshoringové služby, někdy též nazývané sdílené služby, jsou významným nástrojem pro snížení firemních nákladů, firmy se snaží sdílet pokud možno co nejvíce funkcí a docílit tak vyšší efektivity i efektivnosti. Nejčastěji sdílenými službami jsou finanční, účetní a IT služby a zákaznická podpora, mezi rychle rostoucí sdílené služby patří personalistika, nákup, logistika nebo právní služby.

 
 
Reklama