Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vizuální IR teploměr Fluke VT04A pracuje na tužkové baterie

Nová verze vizuálního IR teploměru – Fluke VT04A – doplňuje řadu dostupných nástrojů pro rychlé vyhledávání teplotních anomálií. Nový model je napájen tužkovými bateriemi typu AA

Aktualizace přináší vylepšení, která prodlužují životnost baterie – 3 úrovně nastavení jasu displeje, automatické ztmavení displeje po 2 minutách nečinnosti a možnost nastavení automatického vypnutí po 5, 10, 15 nebo 20 minutách. Pozitivní změny se týkají i samotné práce s vizuálním teploměrem.

Vizuální teploměr VT04A je určen pro vyhledávání poruch, které se projevují zvýšenou teplotou. Kombinace vestavěného digitálního fotoaparátu s prolínajícím infračerveným snímkem umožňuje snadno odhalit místo s rozdílnou teplotou.


Výhodou oproti nižšímu modelu VT02 je vyšší rozlišení a navíc funkce automatického alarmu při překročení nastavené teploty. Díky tomu je obsluha přístroje velmi jednoduchá a bez nutnosti proškolení obsluhy.

Typ VT04A je vybaven i časosběrným snímkováním pro řešení přetrvávajících občasných problémů. To lze nastavit s intervalem od 30 sekund do jedné hodiny a funkce alarmu automaticky spustí snímání při překročení teploty. Stačí jej umístit na stativ před sledovaný objekt.

Přístroj zobrazuje horká a studená místa, indikující nejvyšší a nejnižší teplotu na obrazovce. Naměřená teplota je zobrazena ve středu displeje. Snímky se ukládají na přiloženou microSD kartu, takže není nutné zapisovat jednotlivá ani kontinuální měření. Ukládány jsou jako plně digitální, plně infračervené, ve třech režimech prolnutých obrazů (25, 50 a 75 procent) a nově také ve formátu bitmapového obrázku (BMP).

 
 
Reklama