Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

CBRE řídí správu klíčového portfolia IMMOFINANZ GROUP v Praze

Skupina Immofinanz Group vybrala společnost CBRE, která je světovým lídrem v sektoru komerčních realitních služeb, pro správu sedmi kancelářských komplexů a jednoho průmyslového parku.

Celkově se jedná o 160 000 m2 plochy, které se nacházejí v atraktivních lokalitách na území Prahy.

„Portfolio skupiny Immofinanz Group spravujeme od počátku tohoto roku. V rámci regionu CEE je to úspěšná spolupráce a z hlediska budování pozice lídra na trhu klíčová,“ říká Juerg Zwahlen, Senior Director z oddělení Property Management CBRE.

Do portfolia patří BBC Centrum (A, B a Gamma) na Praze 4, kde jsou mezi největšími nájemci společnosti Telefónica O2 a GE Money Bank. Celkově tak tvoří plochu přes 67 000 m2.
Další významné kancelářské prostory se nacházejí na Stodůlkách, jedná se o Prague Office Park I. a II., kde na ploše přes 9 700 m2 mají pronájem společnosti Wella, Diversey a další.
Kancelářská budova ŠKOFINu v Pekařské nabízí 6 446 m2 a sídlí zde společnost ŠKOFIN. Průmyslová budova Westpoint Distribution Park nabízí přes 63 000 m2 plochy. Nacházejí se tu například speciální chlazené sklady, jež pronajímá společnost Agrofert.
Významným nájemcem je také Quehenberger Transport & Logistics CZE. Nemovitosti v portfoliu Immofinanz Group uzavírá kancelářská budova na letišti Václava Havla (Airport Business Center), kde sídlí například Celní úřad a celková plocha objektu je téměř 15 000 m2.

Zatímco některé nemovitosti, jako je například BBC Centrum Budova A, BBC Gamma a ŠKOFIN, mají 100% vytíženost, další nemovitosti jsou otevřené pronájmu. Například kapacita budovy Prague Office Park II. je využita pouze z 24 % a budova Airport Business Center ze 49 %.

 
 
Reklama