Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

IFMA Fellow - nejvyšší ocenění ve světě Facility manažerů získal Čech

Pátý v Evropě, první ve střední a východní Evropě. Ing. Ondřej Štrup získal nejvyšší ocenění ve světě Facility manažerů, titul IFMA Fellow.

IFMA Fellow získal Ing. Ondřej Štrup
Zleva: John Seller (Chairman IFMA); Curtis L. Slife, CFM, NCARB, AIA, IFMA Fellow; Thomas L. Mitchell, Jr., CFM, CFMJ, IFMA Fellow; Ondřej Štrup (President IFMA CZ), IFMA Fellow; Francis J. Kuhn, CFM, CFMJ, IFMA Fellow a Tony Kean, CAE (President IFMA)

Na závěrečné slavnostní večeři největší odborné konference Facility manažerů World Workplace dne 4.10.2013 v Convention Centre ve Philadelphii (USA) si slavnostně převzal toto ocenění z rukou Prezidenta IFMA pana Tony Keana, CAE a Chairmana této asociace pana Jona Sellera. Spolu se třemi dalšími oceněnými Američany (Francis J. Kuhn, CFM, CFMJ, IFMA Fellow, Thomas L. Mitchell, Jr., CFM, CFMJ, IFMA Fellow a Curtis L. Slife, CFM, NCARB, AIA, IFMA Fellow) se zařadil mezi 97 takto vyznamenaných Facility manažerů.

Toto ocenění bylo poprvé uděleno v roce 1992 a každý rok ho smí získat pouze 3 – 4 význační Facility manažeři na světě. Toto ocenění uděluje speciálně ustanovená komise na základě přísných předem stanovených kritérií, které garantují prokazatelný přínos každého IFMA Fellow pro obor, pro jeho propagaci a šíření, pro jeho rozvoj a výuku. To, že se mezi takto oceněné zařadil poprvé představitel z bývalého východního bloku a předběhl mnohé západoevropské země je čest nejen pro něho samotného, ale je to i vysoké ocenění českého facility managementu. Nejprestižnější Asociace Facility manažerů na světě tak dává světu najevo, že i Česká republika patří do rozvinutého světa, že naši Facility manažeři patří ke světové špičce a že náš Facility management vnímají jako předvoj šíření tohoto oboru do dalších zemí střední a východní Evropy.

Tento signál však též zavazuje, že naše školy, univerzity, ale i veřejné instituce, ministerstva a naše vláda by již měla začít vnímat potenciál tohoto oboru pro naše hospodářství. Facility management může přinést nemalé úspory, může přinést zvýšení produktivity a v neposlední řadě zavést přehled do majetku, služeb a podpory každé společnosti. Vnímejme tento signál a začněme tento obor prosazovat do každodenní praxe. Je mezi námi jeden z mezinárodně uznávaných odborníků. Važme si toho a využijme to.

Více na: http://www.ifma.org/about/leadership-staff/fellows
 
 
Reklama