Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Fluke představila dvě nové termokamery Fluke Ti105 a Fluke TiR105

Fluke Ti105 je určena pro techniky topných, ventilačních, klimatizačních a chladicích systémů a elektrikáře, Fluke TiR105 pro správce budov, stavební dozory a kontrolory nebo pro energetické auditory.

Správci budov i provozní technici získávají nové nástroje pro rychlou identifikaci problémů

Společnost Fluke Corporation, globální lídr v oblasti přenosných elektronických testovacích nástrojů a měřicích technologií, představuje nové termokamery ve své nejnovější řadě Ti1xx a TiR1xx, konkrétně Fluke Ti105 a TiR105. Tato řada byla speciálně navržena s cílem pomoci profesionálním uživatelům provést více práce za kratší dobu, a to i v drsných prostředích.
Nové termokamery jsou svými vlastnostmi umístěny mezi základní model Ti100 a modely s vyšší specifikací Ti110 a TiR110.

Termokamera Fluke Ti105 je určena pro provozní techniky, profesionály v oblasti topných, ventilačních, klimatizačních a chladicích systémů (HVAC/R), a elektrikáře, kteří potřebují udržovat a kontrolovat elektrická a mechanická zařízení a součásti. Zatímco model Fluke TiR105 je vhodný pro správce budov, stavební dozory a kontrolory nebo pro energetické auditory k vyhodnocování a zpracování reportů o problémech s tepelnou izolací, úniky vzduchu, vlhkostí, nebo k identifikaci stavebních závad.
S váhou pouze 0,73 kg je termokamera lehká, vyvážená a její držadlo padne lehce do ruky. Všechna tlačítka je možné ovládat v rukavici a jsou v dosahu palce. Lze s ní pracovat vodorovně i svisle a díky nízké hmotnosti je možné snímat dlouhé úseky bez znatelné únavy.

termokamery Fluke
Nové termokamery Fluke - více práce za kratší dobu
Fluke Ti105 i TiR105 jsou vybaveny technologií IR-Fusion®, patentovanou společností Fluke, která spojuje digitální a infračervené snímky do jednoho obrazu pro přesné a jednoduché dokumentování problematických oblastí.

Kamery jsou dodávány včetně softwaru SmartView® pro profesionální analýzu infračervených snímků a tvorbu reportů. Tato sada nástrojů umožňuje prohlížení, tvorbu poznámek, upravování infračervených snímků a je dodávána s neomezenou možností instalací a bezplatnými doživotními upgrady. Ve srovnání s konkurencí tak významně šetří provozní náklady a přispívá k rychlé návratnosti vložených investic.

K dispozici je také nastavitelné poutko pro použití v levé i pravé ruce, paměťová SD karta, USB kabel pro připojení k PC, vyjímatelná lithium-iontová baterie, nabíječka, tvrdé pouzdro, měkká transportní taška a manuály.

Pro srovnání jsou vyšší modely v této řadě, Fluke Ti110, Ti125, TiR110, a TiR125, vybaveny dalšími funkcemi, jako například zaostřovacím systémem IR-OPTIFLEX™, který nabízí automatické ostření s manuálním doostřením pro detaily; či možnost dodatečných informací IR PhotoNotes™, který umožňuje zachycení až tří digitálních fotografií pro jeden termální snímek. Je tak možné uchovat přesné záznamy o modelech strojního vybavení či výrobních štítcích v době měření. Dále mají možnost Multi-mode nahrávání videa s automatickým ostřením ve viditelném a infračerveném světle se všemi možnostmi technologie IR-Fusion. Lze tím monitorovat situaci v reálném čase, odstraňovat potíže snímek po snímku a vytvářet reporty s vloženým infračerveným videem.

 
 
Reklama