Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výzvu pro obce v programu Podpora rozvoje regionů

O dotaci na obnovu místních komunikací, sportovní infrastruktury a rekonstrukci veřejných budov lze žádat do 17. 12. 2021. V programu je přes 2,1 mld. Kč.

Herní krajina Pecka, foto Ing. arch. Petr Brandejský
Z článku TZB-info Herní krajina Pecka je fakt pěkná pecka, foto Ing. arch. Petr Brandejský

Ministerstvo pro místní rozvoj spustilo příjem žádostí o dotace v programu Podpora rozvoje regionů, a to konkrétně v rámci programu Podpora obnovy a rozvoje venkova pro obce do 3 tisíc obyvatel a pro obce od 3 tisíc do 10 tisíc obyvatel.

Dotaci lze získat na obnovu místních komunikací, a to například na opravy vozovek a krajnic, obnovu školních hřišť sloužících pro hodiny tělesné výchovy a obnovu školních tělocvičen nebo na rekonstrukce a přestavbu veřejných budov.
Jedná se o rekonstrukci, modernizaci či přístavby budov, které jsou využívané, a jejich provoz je hrazen z obecního rozpočtu, například kulturní domy, budovy se sídlem obecních úřadů, knihovny, školky a školy a multifunkční domy.

Obce do 3 tisíc obyvatel dále mohou získat dotace na rekonstrukci nebo vybudování veřejných sportovišť a dětských hřišť, které budou sloužit široké veřejnosti.

Žádosti o dotaci lze posílat až do 17. prosince, do 12 hod. (včetně).
Informace a zásady programu.

 
 
Reklama