Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Buďte vidět za každé situace s výstražnými oděvy

Snížená viditelnost, noc, pohyb po silnicích nebo po stavbách – to jsou chvíle, kdy je vhodné obléci oděvy se zvýšenou viditelností.

Oděvy s vysokou viditelností pro profesionální využití

Pracovní oděvy se zvýšenou viditelností se někdy nazývají také reflexní oděvy. Požadavky na tyto oděvy udává norma ČSN EN ISO 20471.

Oděvy určené pro profesionální využití mohou být v barvě:

  • fluorescenční žluté,
  • fluorescenční oranžovo-červené,
  • fluorescenční červené.

Hodnotí se i plocha kontrastních materiálů. Na reflexních oděvech se zpravidla vyskytují reflexní pruhy o šířce 50 mm v místech stanovených normou.

Výstražné oděvy pro profesionální využití se dělí do tříd. Vyšší třída znamená i vyšší viditelnost:

  • Rozdělení dle minimální plochy, kterou zabírají kontrastní materiály – třída 1–3.
  • Rozdělení dle minimálního koeficientu retroreflexe – třída 1–2.

obchodě s pracovními oděvy TOMIS CZ vám při výběru správného oděvu poradí a nabídnou vám nejvhodnější variantu právě pro vaši profesi.

Kolekce oděvů Knoxfield pro viditelnost za každé situace

Hi-Vis pracovní oděvy značky Knoxfield jsou provedeny v kontrastních barvách a jsou vybaveny řadou reflexních prvků zajišťujících vysokou viditelnost. Vybavit se lze pracovními montérkami, mikinami, bundami, šortkami i tričky.

Reflexní oděvy pro neprofesionální použití

Pro neprofesionální využití lze obléci jak profesionální výstražné oděvy, tak oděvy, které určuje norma ČSN EN 1150 stanovující požadavky na vysoce viditelné oděvy určené pro neprofesionální využití – je povoleno využít více typů barev a požadavky na reflexní prvky nejsou tak přísné.


TOMIS CZ, s.r.o.
logo TOMIS CZ, s.r.o.

Jsme tu, abychom poskytli osobní ochranné pracovní pomůcky pro každého zaměstnavatele, zaměstnance i soukromníka. V oblasti ochranných pracovních prostředků působíme od roku 1996, zajišťujeme maloobchod i velkoobchod.