Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Předinvestiční prověrka v moderní éře: jak digitalizace ve spojení s ESG pomáhá při prodeji nemovitostí

Před každým strategickým rozhodnutím, jakým je prodej či nákup nemovitosti, je obvyklé posoudit související rizika. Pouze komplexní znalost aktuálního stavu budovy totiž umožňuje identifikovat technická rizika a vady.

Due Diligence graf
Due Diligence graf

Teprve následně je možné vyhodnotit dopad těchto nedostatků na provozní náklady i životnost dané nemovitosti a sestavit rozpočet na opravy či renovace. Přitom platí, že majitelé nemovitostí, kteří se zaměřují na ESG, často dosahují vyšší výkonnosti. Jak co nejlépe začlenit strategii ESG do technické inspekce budov pomáhá PlanRadar – jedna z předních evropských platforem pro digitalizaci procesů během výstavby a správy nemovitostí. Ta nyní vydala analýzu na téma ESG: jeho role ve stavebnictví i vliv na hodnotu aktiv.

„ESG se stává hnacím motorem investičních memorand. Ty se nyní nastavují tak, aby zahrnovala všechna rizika ESG, strategie pro jejich zmírnění i zjištění během technické prověrky nemovitostí včetně souvisejících nákladů,“ vysvětluje Adam Vostárek, expert na digitalizaci ve společnosti PlanRadar, a dodává: „Firmy, které berou toto kritérium vážně a zvažují potenciál digitálních nástrojů na podporu efektivnější správy záznamů a zlepšení svého řízení, posilují svou společenskou hodnotu a snižují negativní dopad na životní prostředí. To tvoří lepší atmosféru na trhu a poskytuje mu ochranu před ekonomickou nestabilitou.“

Kompletní E-book naleznete zde

 
 
Reklama