Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

MPO chystá změnu požadavků na energetické hodnocení budov

Pavel Gebauer, ředitel sekce energetiky MPO, v reportáži ČT k praktickým zkušenostem s energetickými průkazy řekl "jsme si vědomi, že je zde skupina obyvatel, která nemá zájem o zpracování tohoto průkazu".

Energetické hodnocení budov musí být při prodeji nebo pronájmu od ledna 2013, tolerance skončila od dubna.
Přesto se v realitních kancelářích na něj skoro nikdo neptá, od počátku budí rozporuplné reakce. Jak řekl v ČT 3.4.2013 právník Michal Brychta: "Platnost kupní smlouvy nebo smlouvy nájemní není nesplněním povinnosti týkající se průkazu ovlivněna."

Přehledné shrnutí požadavků pro majitele nemovitostí podle novely zákona o hospodarení energií (c. 406/2000 Sb.) od roku 2013


Ve zpravodajství ČT 3.4.2013 v 19.00 hod. Pavel Gebauer, ředitel sekce energetiky MPO, řekl "jsme si vědomi, že je zde skupina obyvatel, která nemá zájem o zpracování tohoto průkazu" jako součást informace, že MPO chystá změnu pravidel.
Majitel, jehož dům má například velkou spotřebu jednoduše prohlásí, že energetický průkaz nechce. Tím bude mít automaticky nejhorší hodnocení, ale ušetří tím několik tisíc. Jak bylo řešeno v reportáži ČT, podrobnosti sdělí MPO během několika týdnů.

 
 
Reklama