Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Další služba pro obchodníky od Kalkulátoru cen energií TZB-info – informace o poptávkách

Kalkulátor cen energií TZB–info monitoruje trh s elektřinou a plynem pro domácnosti a má již na energetickém trhu tradici. Obchodníci nyní mohou získat další službu v podobě informací, o co se zákazníci nejvíce zajímají, kolik energie chtějí a to nejdůležitější, co od dodavatele očekávají.

Kalkulátor cen energií TZB-info

Kalkulátor cen energií TZB–info nabízí zákazníkům spoustu užitečných funkcí. Vše začíná srovnáním cen a podmínek jednotlivých nabídek. Zákazníci mohou potom přímo z aplikace kontaktovat vybraného dodavatele a v případě vzájemné dohody začít obchodní spolupráci. Takový způsob poptávání dodávek je pro spotřebitele velmi efektivní a pohodlný. Stačí zadat údaje o odběrném místu, o spotřebě a k jednotlivým poptávkám přidat kontaktní údaje. Zákazník může pak v pohodlí sledovat, jak se který dodavatel snaží se zákazníkem komunikovat.

Tento způsob oslovení je také výzvou pro obchodníka. Jde o to, jaký zájem projeví o nového zákazníka. Zda včas na poptávku odpoví nebo si dává načas. Zda odpovídá zájemci kompetentně a nemlží, nebo zda se operátor na lince jen naučil několik frází, které dokola opakuje. Někteří obchodníci rádi službu využívají, jiní zatím nejsou připraveni zpracovávat došlé poptávky.

Společnost Topinfo, provozovatel Kalkulátoru cen energií TZB–info, nabízí obchodníkům službu, která hodnotí úroveň jejich práce se zákazníkem při vyřizování došlých poptávek. Po určité době je zákazníkovi Kalkulátorem zaslán mail s formulářem a s prosbou o jeho vyplnění. Zákazník má zodpovědět několik jednoduchých otázek. Na většinu z nich lze odpovědět odpovědí ano – ne. Úroveň servisu je také známkována a nakonec spotřebitel může zákaznickou péči stručně zhodnotit slovy, zhodnotit klady a zápory.

Obr. 1: formulář pro hodnocení dodavatele
Obr. 1: formulář pro hodnocení dodavatele

Kalkulátor přitahuje zákazníky, kteří chtějí především ušetřit, tak je logické, že si vybírají většinou levnější produkty a dodavatele.Ty, jejichž nabídky jsou v čele pořadí cenového srovnání. Ale není pravda, a to se ukazuje poměrně často, že o něco dražší nabídky silných a tradičních dodavatelů jsou zákazníky vynechávány.

Obchodníci, kterým záleží na tom, zda svou práci dělají dobře, mají nyní k dispozici nástroj, který je v poměrně krátké době schopný přinést odezvu. Někdy i ty nejlepší nabídky obsahují nějaké nedostatky, které by se daly pohodlně odstranit, kdyby o nich obchodník věděl. Pro ukázku uvádím tři příklady odezvy zákazníků:

Obr. 2: tři příklady hodnocení obchodníků zákazníky
Obr. 2: tři příklady hodnocení obchodníků zákazníky
Obr. 2: tři příklady hodnocení obchodníků zákazníky
Obr. 2: tři příklady hodnocení obchodníků zákazníky

Nejde však pouze o vlastní hodnocení zákazníků. Tyto údaje umožňují kvantifikovat četnost poptávek, co se týče četnosti podle oblasti – krajů, okresů nebo ročního období. U elektřiny jsou poptávky rozděleny ještě podle tarifních sazeb a je vždy uváděno průměrné poptávané množství. Získané údaje mohou být použity na plánování kampaní nebo třeba na budování kamenných poboček v těch oblastech, kde je o služby obchodníka zvýšený zájem.


Obr.4: Četnost poptávek na dodávky zemního plynu podle krajů
Obr.4: Četnost poptávek na dodávky zemního plynu podle krajů
Obr. 5: Celý proces je zakončen dotazem na uzavření smlouvy
Obr. 5: Celý proces je zakončen dotazem na uzavření smlouvy

Každý obchodník dostane přístup do uživatelské zóny zdarma k objednané službě.

Nabízíme tyto služby:

  • E-mailový report změn v cenících a obchodních podmínkách Ukázka
  • Online porovnání cen dodavatelů pro konkrétní spotřebu energie
  • Kompletní strukturované ceníky vybraných dodavatelů
  • Jednorázový export ceníků

Více informací

Reference našich zákazníků

Naše služby můžete objednat na e-mailu kalkulator@tzb-info.cz

 
 
Reklama