Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinka: Zasílání zpráv z energetického trhu

Kalkulátor cen energií TZB-info nyní nabízí unikátní službu, kterou nelze nikde jinde získat. Tou novou službou je zasílání zpráv – informací o tom, co se změnilo v cenách, v podmínkách, jaké bonusy dodavatel nově nabízí nebo co o sobě dodavatelé píší.

Kalkulátor cen energií TZB-info

Na energetickém trhu je kolem stovky dodavatelů. Český energetický trh je jedním z nejrozvinutějších v Evropě. Dodavatelé nabízejí celou řadu produktů, a tak je pro jednotlivce náročné sledovat vývoj, získávat ty správné informace. Přitom informace jsou v dnešní době základním prvkem v rozhodovacím procesu.

Analyzujeme ceny, obchodní podmínky jednotlivých nabídek

Naše služba umožňuje uspořit zájemcům čas nejen tím, že zákazník by těžko sám vyhledával změny, ale i tím, že mu podáváme již zpracované informace, které může ihned využít. Pro zákazníka analyzujeme ceny, obchodní podmínky jednotlivých nabídek, zajímáme se také o to, jaké benefity dodavatelé zákazníkům nabízejí. Přinášíme ale pouze informace, které o sobě dodavatelé sami zveřejňují.

Pro porovnání cenového vývoje používáme jednotné šablony (jednotný postup), který nám umožňuje stejně porovnávat různé nabídky mezi sebou. Cenová analýza sleduje sice všechny parametry, ale ve zprávách jsou uváděna pouze srovnání v nejběžnějších tarifních sazbách a při obvyklých spotřebách. Snažíme se podávat cenové informace vždy stejným způsobem a tak, aby klient nebyl zaplaven spoustou informací, ale aby ze zprávy byl zřejmý záměr dodavatele, či jeho reakce na aktuální situaci. V souvislosti s nabídkami úplně nových produktových řad uvádíme i postavení v cenovém srovnání s konkurenčními nabídkami na trhu.

Aktuálně jsme pro prodejce energií připravili sekci Uživatelskou zónu, ve které jsme zpřístupnili statistické informace o poptávkách zákazníků.
Najdete zde počet poptávek, konverzní procento, rozdělení poptávek podle regionů nebo například průměrnou poptanou spotřebu s rozdělením dle regionů, sazeb či jističů.
Navíc získáte přístup ke zpětné vazbě od samotných zákazníků - informace s ohodnocením komunikace s vaším obchodním oddělením. Data jsou rozdělena do jednotlivých sekcí - elektrická energie / elektrická energie pro firmy / zemní plyn. Kromě přehledů pro Vaši společnost můžete sledovat i globální statistiky, kterými kalkulátor disponuje.

Více informací na: kalkulator@tzb-info.cz

Informujeme o časově omezených akcích

Kromě cenového srovnání vytváříme zprávy, které přinášejí přehled nových výhod pro zákazníky. V přehledu se objevují zejména časově omezené akce, kterých poslední dobou přibývá. Za důležité ale považujeme i zprávy, které hovoří o tom, které výhody dodavatelé dříve poskytovali a nyní přestali tyto výhody nabízet, například bonusy nebo asistenční služby.

Pro celkové posouzení podmínek jsou důležité obchodní podmínky, ke kterým nepatří jen všeobecné obchodní podmínky, ale i podmínky, které jsou součástí ceníků nebo ceníky speciálních služeb (ceník sankcí). Snažíme se stručně informovat o změnách a analyzovat jejich vliv na další směřování obchodního modelu energetické společnosti, o které informujeme.

Ve zprávách čtenář nalezne rovněž informace, které jsou formou tiskových zpráv zveřejňovány dodavateli. Jsou zde buď celé nebo jejich podstatná část a nejsou námi upravovány. Může to pro čtenáře být zdrojem informací o dodavateli a tom, jak a o čem informuje své zákazníky.

Změny sledujeme denně

Aby databáze přinášela vždy ty nejnovější údaje, je nutné ji aktualizovat. Každý den porovnáváme obsahy webových stránek a vyhodnocujeme změny, které nastaly. Pokud zjistíme odlišnosti, ihned je promítáme do naší rozsáhlé databáze dodavatelů a cenových nabídek. Z informací o změnách následně vznikají zprávy, které dostávají naši klienti.

Zájemci, kteří chtějí být pravidelně informováni o dění na energetickém trhu, o tom, co se děje na úrovni jednotlivých dodavatelů, se mohou seznámit s našimi nabídkami. Je možno objednat jejich různé varianty, jako jsou exporty ceníků, kompletní strukturované ceníky vybraných dodavatelů, porovnávání ceníků dodavatelů ve vlastním srovnávači nebo report změn v cenících a podmínkách.

Informace o cenách energií v e-mailových reportech a v Kalkulátoru

Kalkulátor cen energií TZB-info od počátku své existence poskytuje nezávislé cenového srovnání nabídek dodavatelů. Postupně jsme přidávali funkce, které měly za cíl zlepšit informovanost zákazníků, což vždy byl náš hlavní cíl. Kalkulátor pracuje s daty, která byla doplněna od začátku svobodného trhu s energiemi, a na druhou stranu také odhaduje cenový vývoj v blízké budoucnosti. Jsme první, kteří informují o změnách v nabídkách dodavatelů.

Snažíme se o to, aby kalkulátor byl místem, kde se dodavatelé potkávají se zákazníky, aby byl virtuálním tržištěm. Zákazníci poptávkami z kalkulátoru oslovují dodavatele, dodavatelé posílají zákazníkům nabídky, kalkulátor je prostředníkem, začátkem dlouhodobého vztahu mezi nimi. Dodavatelé se zajímají o to, co zveřejňujeme, srovnájí konkurenci díky našim informacím.

O kvalitě naší práce a o vysoké úrovni poskytováných informací svědčí, že Energetický regulační úřad doporučuje kalkulátor jako jediný prostředek, který je vhodný pro porovnání nabídek zemního plynu. V roce 2013 na veletrhu FOR ARCH byl oceněn hlavní cenou Grand Prix. Naše údaje nyní využívají sdělovací prostředky i mnozí dodavatelé.

Více informací o reportu: kalkulator@tzb-info.cz

 
 
Reklama