Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Skauti jsou úspěšní, překročili hranici 15 tisíc odběrných míst

Skauti mají se svou sítí odběratelů elektřiny a plynu úspěch, na jaře překročili hranici 15 tisíc odběrných míst. Měsíčně až 500 nových uživatelů a dohromady již 15 000 odběrných míst má Skautská energie, společný systém pro odběr elektřiny a plynu, do kterého se mohou přihlásit skauti a skautky, jejich rodiny i známí.

Kalkulátor cen energií TZB-info

Skauti na podzim vysoutěžili nové dodavatele a ceny energií mají fixované na dva roky. Vzhledem k dynamickým pohybům na trhu tak mohou členové sítě očekávat úspory.

Skautská energie je projekt Junáka – českého skauta postavený na silné pozici velké šedesátitisícové organizace ve vyjednávání s dodavateli. Ceny energií se soutěží na delší dobu a jsou garantovány i pro nově příchozí členy sítě. Do skautské činnosti jednotlivých oddílů projekt nijak nezasahuje, významně ji ale podporuje. Dodavatelé energií totiž za každou odebranou megawatthodinu posílají Junáku – českému skautu 25 Kč na podporu skautingu.

V současnosti členové sítě Skautské energie dohromady odebírají už přes 140 GWh za rok a denně se nám hlásí desítky nových zájemců. Využíváme síly skautského společenství, rodinám i firmám přinášíme úsporu a k tomu pomáháme zajistit naší organizaci další zdroj financování a stabilizovat tak fungování skautingu do budoucna. Považuji to za skvělou kombinaci,” vysvětluje koordinátor služby Tomáš Slavík.

Dosud skauti vybírali dodavatele s nejvýhodnějšími podmínkami pro všechny současné i budoucí členy sítě každý rok. Nově vysoutěžili v trojkolovém řízení zvlášť dodavatele elektřiny (pro roky 2019-2020 jde o společnost YelloEnergy) a zvlášť dodavatele plynu (společnost Armex Energy), a to na období dvou let. Veškeré starosti se změnou dodavatele vyřizuje za členy sítě zdarma společnost Občanům, s. r. o.

Naše síť je postavena na osobním doporučení, zájemce z neskautských řad tedy musí znát někoho, kdo je aktivním či bývalým členem skautu, a na webu www.skautskaenergie.cz požádat o pozvánku,” popisuje princip budování sítě Slavík.

Dětí a mladých lidí ve skautských oddílech již mnoho let vytrvale přibývá. Skauting má výborné jméno ve společnosti, zájem o něj roste, v mnoha místech ale naráží na naplněné kapacity skautských kluboven. Finanční prostředky plynoucí ze Skautské energie podporují právě další rozvoj a růst skautingu.

 
 
Reklama