Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Chraňte si ruce (nejen) na stavbě

Výběr ochranných pracovních pomůcek byste neměli podcenit. Pokud pracujete rukama, velkou pozornost si zaslouží zejména vhodné pracovní rukavice, které vám je zaručeně ochrání.

Jak vybrat vhodné pracovní rukavice

Předtím, než koupíte pracovní rukavice, měli byste si ujasnit, k jakému účelu je budete používat a před čím vás mají chránit. Zda potřebujete speciální rukavice, jako jsou svářečské, antistatické, antivibrační, tepelně odolné, kovové či protipořezové, nebo zda vám postačí rukavice jednorázové, textilní, kožené či kombinované. V mrazivém počasí jistě oceníte vyteplené zimní rukavice, a to zejména, pokud pracujete venku nebo v chladných prostorách. Široký výběr pracovních rukavic najdete u českého prodejce TOMIS CZ, který se specializuje na prodej ochranných pracovních pomůcek a oděvů.

Díky správnému výběru rukavic můžete snadno předcházet nejrůznějším úrazům, které by vás mnohdy mohly vyřadit z pracovního procesu. Pokud pracujete v prostředí nebo s materiály či nástroji, které vyžadují speciální druh ochrany, zaměřte se na štítky rukavic, kde by měla být přesná specifikace jejich odolnosti (často se jedná o certifikační normy).

Pokud již máte optimální rukavice vybrané, máte z velké části vyhráno. Nyní však přichází na řadu další parametr, na který byste neměli zapomínat a který hraje klíčovou roli v perfektní ochraně a pohodlí. Jedná se o velikost pracovních rukavic. Rukavice by neměly z rukou padat, ale zároveň by měly nabízet prostor pro přirozený pohyb. Zkrátka vám musí být pohodlné a neměly by vás během práce omezovat. Máte-li jasno i ve správné velikosti, nezbývá než nasadit rukavice a pustit se do práce.

Pracovní rukavice


TOMIS CZ, s.r.o.
logo TOMIS CZ, s.r.o.

Jsme tu, abychom poskytli osobní ochranné pracovní pomůcky pro každého zaměstnavatele, zaměstnance i soukromníka. V oblasti ochranných pracovních prostředků působíme od roku 1996, zajišťujeme maloobchod i velkoobchod.

 
 
Reklama