Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

PŘEDNÁŠKA: Požárněbezpečnostní řešení O2 Universum

O2 Universum je multifunkční kongresové centrum v pražské Libni, součást O2 areny v ulici Českomoravská. Požárněbezpečnostní řešení představuje jeho autor Ing. Martin Pospíšil, Ph.D.

O2 Universum se rozkládá na čtyřech podlažích, disponuje 21 sály s celkovou kapacitou deset tisíc návštěvníků. Celková plocha je přibližně 50 000 m2. Největší sál pro 5 000 lidí slouží pro konání koncertů či sportovních událostí. Martin Pospíšil dokumentoval prvky pasivní i aktivní požární bezpečnosti včetně např. požárního odvětrání průduchy střechou objektu, a to včetně filmu z funkčních zkoušek. Přednáška je zprávou z realizace a postupu výstavby, z koordinačních funkčních zkoušek a zkoušek požárního odvětrání. Zazněla na konferenci Požární bezpečnost staveb 2020 na veletrhu For Arch. Více o konferenci se můžete dočíst v článku Požární větrání CHÚC a zákon o požární ochraně na konferenci Požární bezpečnost staveb 2020.

Ing. Martin Pospíšil, Ph.D., je jednatelem společnosti Peritas s.r.o., poskytující komplexní služby v oblasti požární ochrany, bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, revize požárně bezpečnostních zařízení, a členem prezídia Profesní komory požární ochrany.
 
 
Reklama