Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Linka bezpečí ve vaší třídě - projekt Linky bezpečí

Projekt ukazuje dětem, jak hledat řešení v krizové situaci. Přispět můžete do 26. 6. 2018. V jednotlivých regionech usilujeme o možnost uspořádat až 30 zážitkových bloků ve školách.

"Linka bezpečí, dostupná na telefonním čísle 116 111, začala dětem a mladým lidem pomáhat už v roce 1994. Za 23 let jsme rozšířili naše telefonní služby ještě o chat, e-mail, a dokonce i poradnu pro rodiče. Chceme se s dětmi vídat i tváří v tvář prostřednictvím projektu Linka bezpečí ve vaší třídě, kde každému ukážeme, jak hledat řešení v krizové situaci. Projekt jsme v minulosti již realizovali a obdrželi jsme velmi kladné ohlasy," říká o projektu Hynek Harvánek, vedoucí péče o dárce a pokračuje:

"Projekt Linka bezpečí ve vaší třídě probíhá v interaktivních a zážitkově koncipovaných blocích na předem vybrané téma. Téma si děti volí samy. Jednotlivé bloky tak mohou vycházet z aktuálních potřeb dětí, jako je např. kyberšikana, problémy v rodině či sexuální dozrávání. O vše se starají naši perfektně vyškolení odborníci.
V rámci dvou bloků v délce 90 minut se děti seznamují s možnými způsoby řešení problémů a náročných situací, ať už vlastních, nebo svých vrstevníků, a to s využitím osobních zdrojů, blízkého okolí a dalších odborných služeb včetně Linky bezpečí."

Žáci si z naší návštěvy odnesou vlastní prožitek řešení problému, a to v bezpečném prostředí. Díky osobnímu setkání můžeme představit Linku bezpečí jako možnou pomoc v tísni, které denně využívá přibližně 500 dětí v České republice. Problémy dětí chceme řešit, proto k nim přistupujeme i tímto způsobem.


Naléhavost osvěty u dětí a mladistvých vyslyšely i společnosti ČSOB a TESCO Stores ČR tím, že naše aktivity ve školách zařadily do svých podpůrných programů.

ČSOB pomáhá regionům
V rámci programu ČSOB můžeme získat až 50 000 Kč, což nám vystačí na 50 bloků LBVT pro děti a mladistvé. Jak nás podpořit?
Stačí přispět jakoukoliv finanční částku Lince bezpečí, a to prostřednictvím www.csobpomaharegionum.cz. I malá podpora se počítá. :-). Akce trvá do 26. 6. 2018.

Do 4. 6. 2018 běžela akce i ve vybraných obchodních domech TESCO, kde po nákupu postačilo hlasovat pro jeden z našich projektů obdrženým žetonem.


 
 
Reklama