Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tipy na stánky - Aqua-therm Praha 2010 (II)

Následující přehled zajímavostí vybírá z nabídky veletržních stánků letošního veletrhu Aqua-therm. Může směřovat jak kroky návštěvníků, tak může být alespoň stručnou informací o novinkách pro ty, kteří se na veletrh nedostanou.

Na veletrh Vás zvou:


REGULUS - Regulus zve na AQUATHERM 2010
WAVIN - 20 let úspěšného působení na českém trhu i v zahraničí
Vladimír Kuba - Otopná tělesa MINOR D600
Thermona - Novinky a inovace ve výrobním programu
Rems - Tradiční výrobce strojů a nářadí pro opracování trubek
Buderus - Novinky značky Buderus pro podzim 2010
Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o - nové ohřívače vody určené pro kombinaci se solárními systémy
Nibe energy systems na veletrhu Aqua-therm
INFRACLIMA - Technologie pro úspory energie až 98%

Další novinky z oboru:


GRUNDFOS - GRUNDFOS proniká s funkcí AUTOADAPT i do oblasti cirkulačních čerpadel
SULKO - Sladěná okna za zlomek ceny
PROCOM BOHEMIA, s. r. o. - GEMINOX - kondenzační kotle
Brilon CZ a.s. - Spalinové systémy, solární systémy, tepelná čerpadla, úprava vody



Regulus zve na AQUATHERM 2010
REGULUS spol. s r. o.
Hala 6, číslo stánku 617

V letošním roce jsme na Veletrh Aquatherm připravili celou řadu novinek, návštěvníci si je budou moct prohlédnout a získat k nim cenné informace od našich techniků, kteří budou návštěvníkům k dispozici. Dále nabídneme zvýhodněné ceny na zpracování žádostí o podporu Zelená úsporám v době přerušeného příjmu žádostí do 15.1.2011.

Na našem stánku bude také zástupce firmy ARI armaturen, výrobce průmyslových armatur.

Novinky, které budeme vystavovat:

  • Sluneční kolektor KPG1 - s vysoce selektivním povrchem EtaPlus - Kolektor KPG1 je nový moderní kolektor, který byl navržen s ohledem na co nejvyšší účinnost a výkon při zachování příznivé ceny. Je vyráběn na moderní robotizované lince s minimálním podílem lidské práce. Nová technologie lepení skla bez zasklívacích lišt přináší elegantní design, vysokou odolnost proti pronikání vody do kolektoru a snižuje výrobní náklady.
  • Krbová vložka KV 075 W a kamna Malaga dotovány z programu Zelená úsporám - Teplovodní krbová vložka a kamna s vysokou účinností spalovaní, vhodné jako hlavní zdroj vytápění domu. Výhodná je i kombinace se solárními systémy Regulus.
  • Centrální jednotka pro větrání s rekuperací tepla Sentinel Kinetic B - Sentinel Kinetic je moderní centrální rekuperační jednotka určená pro větrání rodinných domů s minimální ztrátou tepla. Její ovládání umožňuje libovolné nastavení intenzity větrání pro jakýkoliv interval a jakýkoliv den v týdnu, takže je možné jednotku naprogramovat přesně podle potřeby uživatelů. Jednotka má v sobě zabudován bypass (obtok) pro provoz v letním období.
  • Čerpadlová skupina Termovar - stejná funkce jako Laddomat- Čerpadlová skupina Termovar LK 810 automaticky směšuje vratnou vodu z topného systému (nebo akumulační nádrže) s výstupní vodou z kotle a udržuje tak teplotu vratné vody do kotle na dané minimální teplotě (dle modelu skupiny 55 °C, 65 °C, 70 °C). Díky tomu kotel pracuje s lepší účinností, a výrazně se prodlužuje i jeho životnost.
  • Čerpadlové skupiny pro topné systémy s nízkoenergetickými čerpadly

Ostatní novinky:

  • Předizolované dvě nerezové trubky Aeroline v návinu 50 m
  • Čerpadlové skupiny pro topné systémy s nízkoenergetickými čerpadly
  • Deskové výměníky v izolaci Aeroflex
  • Ventil TSV 3 náhrada za TSV 1
  • Nerezové hadice a trubky pro připojení plynových spotřebičů a pro rozvody vody
  • SILICON Tape - silikonová páska a TWINE SEAL - vlákno, pro těsnění závitových spojů
  • Odkouření pro kaskádu kondenzačních plynových kotlů


20 let úspěšného působení na českém trhu i v zahraničí
WAVIN Ekoplastik s.r.o.
Hala 2, číslo stánku 230

Společnost WAVIN Ekoplastik s.r.o. slaví letos již dvacet let úspěšného působení na českém trhu i v zahraničí. Expozice na letošním ročníku veletrhu Aqua-therm představí novinky roku 2010 v sortimentu Systému Ekoplastik PPR, vč. trubek EkoplastiK FIBER se skelnými vlákny a ukázkami jejich použití pro rozvody pitné, studené a teplé vody, vytápění a stlačeného vzduchu. Dále uvidíte systémy pro tichou vnitřní kanalizaci, l systémy pro vytápění vč. podlahového a v neposlední řadě systém pro podtlakové odvodnění plochých střech z PE a PVC. Dozvíte se rovněž o vzniku nové obchodní společnosti WAVIN OSMA s.r.o., která je od 1.10.2010 výhradním obchodním zastoupením značek WAVIN, Ekoplastik a OSMA na českém trhu. Těšíme se na Vás v hale č. 2, číslo stánku 230.



Otopná tělesa MINOR D600
Vladimír Kuba - radiátory
Hala 1a, číslo stánku 144

Otopná tělesa MINOR D 600 jsou určena pro teplovodní topné systémy s nuceným oběhem. Vzhledem k jejich konstrukci je nedoporučujeme používat v samotížných systémech. Je možné je použít jak u nově instalovaných topných systémů, tak i při rekonstrukci starších.

Otopné těleso MINOR D 600 bylo zkoušeno autorizovanou zkušebnou (SZÚ Brno) a na základě této zkoušky byl vydán certifikát číslo E-30-00253-07 .

Otopné těleso MINOR D 600 se vyznačuje malým objemem topného média, a proto je vhodné pro využití v moderních topných systémech, kde je požadována pružnost topné soustavy. Tato vlastnost umožňuje topný systém vybavit automatickou regulací, pomocí které lze dosáhnout významných úspor energie.

Více informací najdete na www.vladimirkuba.cz nebo nás navštivte na našem stánku na veletrhu Aqua-therm (hala 1a, stánek 144).

Těšíme se na Vaši návštěvu.



Novinky a inovace ve výrobním programu
THERMONA, spol. s r.o.
Hala 1a, číslo stánku 127

Společnost Thermona se i v roce 2010, kdy slaví 20 let úspěšného působení na českém trhu, prezentuje na výstavách doma i v zahraničí. Jednou ze stěžejních akcí je i veletrh AQUA-THERM. Společnost Thermona představí některé novinky a inovace ze svého výrobního programu, které již uvedla na trh v průběhu roku 2010. Je to nová řada plynových kotlů s nízkými emisemi Therm xxE.A. Tyto kotle mají tzv. nízkoemisní vodou chlazený hořák a splňují ty nejpřísnější emisní limity NOx a CO. Proto také obdržely známku "Ekologicky šetrný výrobek". Kotle se vyrábějí v různých výkonových řadách a provedeních co se týče ohřevu teplé vody.


Kotel s vestavěným zásobníkem
 
Elektrokotel

Dalšími novinkami jsou nové elektrokotle Therm EL, což jsou první elektrokotle na trhu s ovládáním pomocí dotykového displeje a s nízkými regulačními kroky po 500 W (Therm EL 5), 1000 W (Therm EL 9), resp. 1500 W (Therm EL 14). Tyto kotle jsou vhodné především do nízkoenergetických staveb.


Solartherm
 
Dotykový displej

Zajímavé pro zákazníky a uživatele je i provedení kompaktního solárního zásobníku Solartherm s dohřevem kondenzačním kotlem nebo elektrokotlem, který spojuje solární ohřev vody a zdroj tepla. Dalším prezentovaným sortimentem budou novinky roku 2011, které by měly být v prodeji v průběhu příštího roku - inovace kotle s vestavěným 55-ti litrovým zásobníkem Therm PRO 14 KX, ekologické provedení kondenzačního kotle Therm 45 KD ECO s novou spalovací komorou, nová zónová regulace SZ10004 a další novinky.

Těšíme se na Vaši návštěvu v expozici společnosti Thermona spol. s r.o., hala 1A, stánek č. 127.



Firma REMS jako tradiční výrobce strojů a nářadí pro opracování trubek
REMS Česká republika s.r.o.
Hala 2, číslo stánku 232

Zveme všechny instalatéry, topenáře, plynaře, servisní a revizní pracovníky, chlaďaře, klimatizéry, komínáře a další profese, aby navštívili náš stánek č. 232 v hale 2 výstaviště v Praze-Letňanech. Jako tradičně budeme předvádět celý náš sortiment, ukážeme některé novinky a poradíme, co nového si ještě můžete pořídit. Novinky letošního roku jako je inspekční mini- kamera REMS CamScope, výkonné akumulátorové nůžky na plastové potrubí REMS Akku-ROS P40 či nová verze plnící a proplachovací jednotky REMS Solar-Push na plnění a proplachování podlahového topení a solárních systémů budou samozřejmě stát v popředí.

 

Za shlédnutí a odzkoušení budou stát ale i poslední vylepšení našich lisovaček REMS Mini-Press doplněné o kontrolu nabité akumulátoru a mnoho dalšího. Připravujeme ovšem dokonce jedno zásadní překvapení - ale tom až na našem stánku!

Celý náš tým se těší na setkání s Vámi!



Novinky značky Buderus pro podzim 2010
Bosch Termotechnika s.r.o., obchodní divize Buderus
Hala 6, číslo stánku 615


Logamax plus GB172

Rádi bychom Vám krátce představili hlavní novinky, které Buderus připravil na podzim 2010. Jsou to zařízení z oblasti energeticky úsporných zdrojů tepla pro byty, rodinné domy, ale i pro komerční a průmyslové objekty.

1. Úsporný nástěnný kondenzační kotel

První novinkou, se kterou Buderus přichází na trh, je nový nástěnný kondenzační kotel Logamax plus GB172 ve výkonových variantách 14 a 24 kW. Jedná se po všech stránkách o energeticky úsporný zdroj tepla. Kotel využívá úsporné kondenzační techniky a nízkoenergetického oběhového čerpadla. Šetří tak při provozu jak zemní plyn, tak i elektrickou energii.

2. Silný, ale úsporný stacionární kondenzační kotel


Logano plus GB402

Širokou nabídku nástěnných kondenzačních kotlů doplňují i kondenzační kotle stacionární. Další novinkou je stacionární kondenzační kotel Logano plus GB402. Kotel se dodává v pěti výkonových variantách o výkonu od 320 kW do 620 kW. V rámci příslušenství lze tyto kotle vybavit kaskádovou jednotkou a lze tak sestavit dvojkotel o výkonu až 1240 kW se společným napojením na otopný systém a odvodem spalin.

3. Tepelná čerpadla Logatherm WPS se systémem země-voda

Také v segmentu tepelných čerpadel nabízí Buderus pro své zákazníky kompletní řešení. V nabídce jsou provedení se systémem vzduch - voda a země - voda. A právě u systémů země - voda jsme pro vás připravili 2. generaci tepelných čerpadel s označením Logatherm WPS/WPS K. Čerpadla jsou vyráběna v šesti výkonových variantách s topným výkonem od 5,6 kW do 16,4 kW. Provedení Logatherm WPS jsou bez integrovaného zásobníku teplé vody a Logatherm WPS K mají integrovaný nerezovým zásobníkem o objemu 185 litrů.


Logatherm WPS

Široká paleta nabízeného příslušenství k tepelných čerpadlům je nezbytnou součástí pro správný chod celého systému. V nabídce jsou akumulační zásobníky, zásobníky teplé vody, elektrické topné tyče, moduly pro rozšíření možností regulace, sety pro pasivní chlazení, sety pro přestavbu na systém voda - voda a další. Zajímavou novinkou z příslušenství je bivalentní zásobník teplé vody s označením Logalux SMH určený pro přímou kombinaci tepelného čerpadla se solárním systémem.

Hledáte všestranně úsporný a navíc cenově příznivý zdroj tepla na zemní plyn pro byty a rodinné domy? Nástěnný kondenzační kotel Logamax plus GB172 je tou správnou volbou. Máte-li obdobná kritéria i na kotle větších výkonů, určených pro komerční a průmyslové aplikace, pak řešením je instalace stacionárního kondenzačního kotle Logano plus GB402. Pro energeticky úsporné vytápění v rodinných domech jsou ideální tepelná čerpadla druhé generace s označením Logatherm WPS.

Pokud navštívíte letošní výstavu Aqua-therm 2010 a zamíříte přímo na stánek značky Buderus, můžete si všechny uvedené novinky prohlédnout na stánku č. 615 v hale 6. Více informací o novinkách a produktech značky Buderus naleznete na www.buderus.cz.



Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o
Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o
Hala 6, číslo stánku 632


Ve společném stánku DZ Dražice a NIBE vám kromě tepelných čerpadel Nibe přestavíme i ohřívače vody. Každý rok si říkáme, že jsme vyrobili ten nejlepší ohřívač vody a přesto v dalším roce přicházíme na trh s vylepšenou novinkou.

V letošním roce jsou to například nové ohřívače vody určené pro kombinaci se solárními systémy OKC NTRR 200 (300)/SOL nebo akumulační nádrže o objemech 500 až 1000 litrů se spirálovými výměníky NADO v6 a NADO v7 a nová izolace Symbio, která sníží ztráty tepla až o 20 %.

Těšíme se na vaši návštěvu!


Symbio® Nová tepelná izolace (pdf)
Akumulační nádrže NADO 500, 750, 1000 v6 (pdf)
Akumulační nádrže NADO 750, 1000 v7 (pdf)



NIBE ENERGY SYSTEMS na veletrhu Aqua-therm
Nibe Energy Systems
Hala 6, číslo stánku 632

Zveme vás k návštěvě našeho stánku na veletrhu Aqua-therm, kde vám přestavíme naše nejúspěšnější tepelná čerpadla. Najdete zde nejúspornější tepelné čerpadlo země-voda NIBE F1245, se kterým můžete ušetřit
až 80 % nákladů na vytápění a ohřev vody.

Pro nízkoenergetické domy je určené ventilační tepelné čerpadlo NIBE F640P, které zajistí nejen teplo a teplou vodu, ale také příjemné klima v domě díky řízenému větrání.

Stále žádanější jsou tepelná čerpadla vzduch-voda, z nich představíme hned dva typy NIBE F2025 a NIBE Split. Právě NIBE Split je v současné době naše nejžádanější tepelné čerpadlo a jeho popularita stále roste. Naši technici jsou připraveni poradit vám s výběrem nejvhodnějšího řešení pro váš dům.

Tepelné čerpadlo vzduch/voda NIBETM SPLIT (pdf)



Technologie pro úspory energie až 98%
Michal Rybář - Infraclima
Hala 2, číslo stánku 227

Vážení přátelé,

společnost Michal Rybář INFRACLIMA Vás zve k návštěvě našeho stánku v hale 2, č.227, kde Vám s potěšením představíme naši technologii pro úspory energie až 98% a vytváření zdravého vnitřního prostředí i výrobní novinky: univerzální tepelné čerpadlo FACTOR plus, inovované systémové řešení sestavy rozdělovače a sběrače z PP-R.

Těšíme se na setkání s Vámi, Michal Rybář INFRACLIMA



GRUNDFOS proniká s funkcí AUTOADAPT i do oblasti cirkulačních čerpadel
GRUNDFOS s.r.o.

Firma Grundfos uvedla na trh zcela nové cirkulační čerpadlo COMFORT AUTOADAPT pro cirkulaci teplé vody v domácnostech, ve kterém používá opravdu inteligentní funkci AUTOADAPT, která zajišťuje minimální spotřebu energie, přičemž čerpadlo není nutné nijak nastavovat.

Inteligentnost funkce AUTODADAPT spočívá v tom, že si průběžně zjišťuje, ve kterých časových úsecích se v dané domácnosti odebírá TV, tyto údaje si zaznamenává do interního kalendáře a na základě těchto historických dat spouští čerpadlo pouze tehdy, kdy je velká pravděpodobnost odběru TV. Čerpadlo COMFORT AUTOADAPT tedy vlastně obsahuje inteligentní týdenní časový spínač, který se nemusí nijak nastavovat.

Kromě tohoto energeticky nejúspornějšího režimu je možno zvolit i trvalý provoz nebo řízení od teploty (provoz s termostatem). Čerpadlo COMFORT AUTOADAPT je navíc ještě vybaveno dalšími dvěma zcela novými funkcemi - dezinfekce TV a zapnutí čerpadla na 15 minut, pokud je mimo provoz po dobu delší než 8 hodin.

Hlavní výhody a přínosy používání funkce AUTOADAPT u čerpadla COMFORT:

  • na čerpadle se nic nenastavuje, čerpadlo pracuje zcela automaticky
  • používá se týdenní inteligentní časový spínač,
  • čerpadlo je v provozu jen po nezbytně nutnou dobu
  • dosahuje se až 90%-ní úspory el. energie.

Podrobnější informace o cirkulačním čerpadle COMFORT AUTOADAPT lze získat na www.usporna-cerpadla.cz, www.tzb-grundfos.cz nebo www.grundfos.cz.



Sladěná okna za zlomek ceny
SULKO s.r.o.

Svůj domov si vytváříme tak, aby se nám líbil. Kousek po kousku budujeme mozaiku vybavení a předmětů. Vybíráme si jak z tvaru, tak i z barev. SULKO nyní přichází s okny v barvách SULKO Dekor, které posunou Vaše představy o dokonalém interiéru. Okna totiž už nemusí plnit pouze funkci tepelné izolace, ale může se stát stejným doplňkem ve Vašem interiéru jako hezký koberec či lampa. Navíc si můžete ve stejném dekoru pořídit i okenní parapety a žaluzie.

SULKO Dekor

Vyberte si k oknům v SULKO Dekor i žaluzie a parapet stejné barvy



Geminox, Alfea, Brilon
PROCOM BOHEMIA, s. r. o. - GEMINOX - kondenzační kotle

Kondenzační kotle ZEM
Optimální řešení základních aplikací

Současné ceny plynu posunuly použití kondenzační techniky i do těch aplikací, ve kterých to bylo ještě před nedávnem nemyslitelné. Kondenzační kotle různé technické i kvalitativní úrovně začaly houfně nahrazovat dosluhující klasické spotřebiče, které byly instalovány při plošné plynofikaci v 90. letech. Další nově otevřenou oblastí se stala hromadná výstavba. Pro tyto a jim podobné aplikace je určena nová řada kondenzačních kotlů střední třídy ZEM. Tyto kotle jsou vynikající alternativou všude tam, kde nelze nebo kde není nutné využít beze zbytku veškeré funkce špičkové typové řady kondenzačních kotlů THRi.

Kotle ZEM jsou osazeny jednodušší variantou řídicí jednotky Siemens LMU34, která je určena pouze pro jeden přímý topný okruh. Použití této jednotky v kombinaci s 3rychlostním oběhovým čerpadlem umožnilo výrazné snížení ceny kotle při zachování všech konstrukčních předností kondenzační techniky Geminox. V řídicí jednotce LMU34 je integrována adaptabilní ekvitermní regulace, která optimalizuje tepelnou pohodu ve vytápěném objektu a výrazně se podílí na vysoké ekonomice provozu kotlů ZEM.

Kondenzační kotle THRi
Špičkové řešení náročných aplikací

Kotle THRi jsou vyráběny již ve své 3. generaci a jsou určeny všude tam, kde je dosažení ideální tepelné pohody a minimálních provozních nákladů jednoznačnou prioritou. Kotle THRi jsou osazeny volně programovatelnou řídící jednotkou Siemens LMU64, která může pracovat buď samostatně, s využitím integrované adaptabilní ekvitermí regulace a rozšiřujících klipů, nebo se stává součástí regulačního systému Siemens Albatros.

Kotle THRi jsou nabízeny ve více než 20 různých provedeních, což umožňuje vybrat ten správný kotel pro dané použití bez nutnosti přijímání jakýchkoliv kompromisů. Úplná kompatibilita řídící jednotky LMU64 s regulátory RVS systému Albatros pak garantuje přesné řízení teploty jednotlivých topných okruhů i u těch nejsložitějších aplikací, včetně systémů s cizími zdroji tepla (tepelná čerpadla, solární zařízení, kotle na tuhá paliva atp.).

Výsledkem je minimalizace teploty v topném systému a dosažení maximální možné provozní účinnosti kotle.

Gemelios
Solární řešení pro novostavby rodinných domů

Využívání energie slunečního záření pro ohřev teplé vody a podporu vytápění přináší zákazníkům řadu výhod. Z pohledu ekonomiky představuje možnost jak výrazně snížit provozní náklady. Díky špičkovým technickým parametrům dokáží kolektory Gemelios ušetřit až 2/3 nákladů na ohřev teplé vody. V dnešních moderních novostavbách mohou náklady na ohřev teplé vody představovat i více než polovinu z celkových nákladů teplo.



Brilon CZ a. s.
Brilon CZ a.s. - spalinové systémy, solární systémy, tepelná čerpadla, úprava vody.

Spalinové systémy

Brilon SERIO jsou špičkovým produktem renomovaného výrobce, který se specializuje na plastové systémy odvodů spalin již od roku 1994. Plastové odvody spalin SERIO jsou určeny pro plynové kondenzační kotle všech typů a provedení s teplotou spalin na hrdle spotřebiče do 120 °C. Spalinové systémy SERIO si díky své perfektní kvalitě, kompletnímu sortimentu, rychlým dodávkám a zejména nadstandardní technické podpoře získaly přední postavení na českém a slovenském trhu.

Solární systémy

Brilon SUNPUR představují high-tech řešení pro solární ohřev teplé vody a podporu vytápění. Vysoká kvalita a nadstandardní účinnost kolektorů SUNPUR je garantována použitím nejmodernějších materiálů a špičkové výrobní technologie tradičního výrobce vakuové techniky NARVA. Nekompromisní výkon vakuových kolektorů SUNPUR dokazuje například dodržení podmínek pro financování z projektu ZELENÁ ÚSPORÁM s pouhými 20 kusy trubic DF (2 kolektory) u solárního ohřevu TV.

Kondenzační kotle

Hamworthy CONDENSINOX a MODULOCONTROL přináší vysoce účinné řešení vytápění komerčních objektů zemním plynem nebo propanem. Modulační rozsah 20 - 100 % a optimální výkonová řada kotlů umožňují přesné kopírování tepelné ztráty objektu za všech provozních podmínek během celé topné sezóny, Řada CONDENSINOX je určena pro použití v komerčních objektech střední velikosti (do 300 kW) a má jednotkové výkony 60, 80 a 100 kW. Řada MODULOCONTROL je určena pro použití ve větších komerčních objektech (0,3 - 1,5 MW) a má jednotkové výkony 116, 145, 180, 330, 390 a 450 kW.

Tepelná čerpadla

Atlantic ALFEA jsou společným projektem firem Atlantic a Fujitsu, ve kterém se zúročily zkušenosti firmy Atlantic s tepelnou technikou (koaxiální tepelný výměník, regulace Siemens) a společnosti Fujitsu s chladící a klimatizační technikou (DC invertor, chladivo R410A). Výsledkem jsou tepelná čerpadla VZDUCH-VODA s kontinuálním řízením výkonu a vysokou účinností zisku tepelné energie předurčená pro moderní topné systémy novostaveb rodinných domů.

Úprava vody

Brilon EA jsou objemové změkčovače vody, které se postupně stávají neodmyslitelnou součástí vybavení každé moderní domácnosti připojené na vodovod s tvrdou vodou. Změkčovače Brilon EA centrálně zamezují vzniku vodního kamene a zajišťují tak komplexní ochranu nejen praček a myček, ale i vodovodních baterií, sprchových koutů a ostatního vybavení. Významným přínosem je i výrazné snížení spotřeby pracích prostředků a saponátů.

Mobilní plnicí a proplachovací stanice Brilon

S technickým pokrokem v otopných a chladicích soustavách úzce souvisí nutnost zabezpečit vysokou kvalitu teplonosné nebo chladonosné látky již od prvních okamžiků po uvedení soustavy do provozu. Na vysokou kvalitu, kterou se míní nejen čistota ale i požadované chemické vlastnosti energii nesoucí látky, navazuje požadavek na dokonalé naplnění všech částí rozvodu látkou bez vzduchových bublin, které by omezovaly projektem stanovený průtok.

Stanice jsou určeny k plnění, proplachu a k primárnímu odvzdušňování tepelných soustav, tedy především solárních, s tepelnými čerpadly, s kotli.


 
 
Reklama