Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tipy na stánky - Aqua-therm Praha 2010 (I)

Následující přehled zajímavostí vybírá z nabídky veletržních stánků letošního veletrhu Aqua-therm. Může směřovat jak kroky návštěvníků, tak může být alespoň stručnou informací o novinkách pro ty, kteří se na veletrh nedostanou.

Na veletrh Vás zvou:

ELEKTRODESIGN - ELEKTRODESIGN na veletrhu AQUA-THERM 2010
ELEKTROBOCK - Máme společné vize - úspora energie, jednoduché ovládání a bezpečí domova
IVAR CS - Co Vás čeká na našem stánku?
ATMOS - Představení novinek v sortimentu
BAXI - Plynové kotle a solární systémy
FV-Plast - Tradičně na Aqua-thermu v hale 2
Novinky PROTHERM na veletrhu Aqua-therm

Další novinky z oboru:

Danfoss - Divize Tepelné techniky
Schiedel - Komíny moderní doby
Thermwet - Větrejte úsporně: rekuperace ThermWet



ELEKTRODESIGN na veletrhu AQUA-THERM 2010
ELEKTRODESIGN ventilátory, spol. s. r.o.
Hala 2, stánek 222

Vážení přátelé,

dovolte, abychom Vás pozvali na veletrh AQUA-THERM 2010, který se bude konat na Výstavišti v Praze - Letňanech. Náš obchodní sortiment je určen pro nejširší okruh projektantů, montážních a obchodních firem v oblasti vzduchotechniky, stavebnictví a elektro. Na stánku Vám předáme veškeré projekční podklady včetně materiálů pro rekonstrukce větrání bytových domů a katalog rekuperačních jednotek s komplexním řešením rozvodů vzduchu.

 

Těšíme se na setkání s Vámi.
tým spolupracovníků firmy ELEKTRODESIGN ventilátory, spol. s r.o.



Máme společné vize - úspora energie, jednoduché ovládání a bezpečí domova
ELEKTROBOCK CZ s.r.o.
Hala 6, stánek 653

Jsme česká výrobní společnost a v oblasti regulační techniky nejsme žádní nováčci. Každým rokem uvádíme na trh desítky nových produktů, které přináší nejen úspory energií, ale i komplexní řešení pro centrální ovládání domu.

V naší expozici uvidíte novinky v systému PocketHome®. Hlavním dokončeným projektem je centrální jednotka PH-CJ37 OT+, která umožňuje komunikaci po lince OpenTherm. Tím je dosaženo centrálního ovládání teploty objektu v závislosti na venkovní teplotě.

Již očekávanou novinkou v systému PocketHome® je možnost ovládat celý systém přes internet. Bude představen modul PH-WEB, který Vás přenese do Vašeho domu z kteréhokoli místa na světě (samozřejmě, kde bude funkční připojení k internetu). Navštivte nás a dozvíte se více.

Další novinky:

  • Nové termostaty s podsvíceným displejem.
  • Řízení tří a čtyř - cestných ventilů.
  • Regulace podlahového topení.
  • Nové přístroje v designu VENUS

Srdečně Vás zveme k návštěvě naší expozice v hale 6, stánek č. 653. Velmi rádi Vám poskytneme vyčerpávající informace o všech našich produktech.



Co Vás čeká na stánku firmy IVAR CS?
IVAR CS, spol. s r. o.
Hala 2, stánek 241

Srdečně Vás zveme na 17. ročník veletrhu AQUA-THERM 2010. Přijďte nás navštívit ve dnech 23. - 27. 11. 2010 do PVA Letňany, haly číslo 2, stánku 241. A co na Vás čeká?

Na stánku Vás jako každý rok přivítá obchodní a technická část kolektivu IVAR CS, který bude připraven Vás seznámit s novinkami, ale také Vám poskytnout informace ke stávajícímu širokému sortimentu naší společnosti, který zahrnuje VODU, TOPENÍ, PLYN, TEPELNÁ ČERPADLA, SOLÁRNÍ SESTAVY, ZÁSOBNÍKY, FANCOILY, KLIMATIZACE, ČERPACÍ TECHNIKU, FILTRACI A ÚPRAVU VODY, atd.

Nyní mi dovolte poukázat na některé zajímavosti a novinky prezentované na tomto veletrhu.

Protože jsme jediní na trhu v oblasti domovních rozvodů plynu vícevrstvými trubkami ALPEX-GAS, bude na našem stánku již tradičně věnován koutek pouze tomuto systému. Zde Vás kolega p. Jaroslav Hoskovec seznámí s novinkami z oblasti instalace a používání a s našimi dosavadními zkušenostmi s tímto moderním a revolučním systémem.

Hlavní novinkou pro tento rok však budou nové KOMPAKTNÍ BYTOVÉ STANICE IVAR.SAT s převratným kompaktním řešením, které jsou schopny nejen měřit spotřebu vody a tepla, ale zároveň nabízejí chytré řešení ovládání vysokoteplotního i nízkoteplotního vytápění společně s efektivní přípravou teplé sanitární vody v nerezovém výměníku. Stanice jsou dodávány ve 3 základních provedeních: IVAR.SAT-H (pro radiátory), IVAR.SAT-L (pro podlahové vytápění), IVAR.SAT-HL (pro kombinaci vysokoteplotního systému s nízkoteplotním) a všechna tato provedení lze kombinovat ještě s cirkulací teplé vody (provedení s písmenem R na konci).

Ze sortimentu TOPENÍ představíme jako novinku KOTLOVÉ SESTAVY a SOLÁRNÍ ČERPADLOVÉ JEDNOTKY od kvalitního německého výrobce PAW GmbH & Co. KG.

Pozadu nezůstaneme ani se sortimentem TEPELNÉ TECHNIKY, zde budeme prezentovat především kvalitní švýcarská tepelná čerpadla CTA, která byla tento rok certifikována v České republice (SZÚ Brno, s. p.) a jsou tedy nově zařazena v dotačním programu ZELENÁ ÚSPORÁM.

Z oblasti ČERPACÍ TECHNIKY představíme kromě stávajícího sortimentu čerpadel DAB PUMPS, ALMA POMPE a SACI PUMPS nové tlakové spínače od výrobce DG FLOW.

Pozadu neponecháme ani sortiment FILTRACE A ÚPRAVY VODY, kde nabídneme nové sloupcové filtry a filtry k odstraňování mechanických nečistot.



ATMOS představí novinky v sortimentu
ATMOS, JAROSLAV CANKAŘ a SYN
Hala 6, stánek 616

Novinky z naší produkce se týkají kotlů s úpravou pro hořák na pelety v horních dvířkách, kotlů čistě na topení peletami a nového hořáku na pelety.

ATMOS je rodinná česká firma a v současnosti jeden z největších evropských výrobců kotlů na tuhá paliva. Firma exportuje více než 80% své produkce do zahraničí, především do Německa, Rumunska, Itálie, Francie, Švédska, Rakouska, Polska, Ruska, Bulharska, Dánska, Slovenska, Litvy, Lotyšska, Ukrajiny, Běloruska atd.

Sortiment zahrnuje kotle na dřevo od 15 do 100 kW, kotle na uhlí a dřevo od 18 do 50 kW, kotel na černé uhlí 25-35 kW, kotle na pelety od 4,5 do 45 ( 60 ) kW a kombinované kotle na zplynování dřeva v kombinaci s hořákem na pelety, zemní plyna a ETO ve výkonech od 15 do 35 kW. Výrobky firmy Atmos vzbudily velký zájem mezi uživateli topícími dřevem a instalatéry, pro svou dobrou funkčnost, kvalitu a v neposlední řadě, velice příznivou cenu.

Novinky:

Zplynovací kotle s úpravou pro hořák na pelety, jsou klasické zplynovací kotle na dřevo, dřevěné brikety nebo uhlí, které umožňují zabudování hořáku na pelety do horních dvířek. Úpravu a zabudování hořáku do vrchních dvířek je možné provést u jakéhokoliv zplynovacího kotle ATMOS vybaveného odtahovým ventilátorem do výkonu 40kW. Přestavba spočívá v tom, že původní vrchní dvířka kotle jsou zaměněna za dvířka s otvorem umožňující osazení hořáku na pelety ATMOS A25. Takto upravené kotle Vám pak umožní topení jak kusovým dřevem (briketami, uhlím) tak i plně automaticky peletami a to pouhým vyndáním a nebo zandáním hořáku na pelety.

Kotle ATMOS D14P, D21P a D25P jsou speciální kotle nové konstrukce s velkou řadou předností. Tvoří je velká spalovací komora, která je ve vrchní části osazena třítrubkovým výměníkem s vloženými brzdiči pro zvýšení účinnosti. Ve spodní části kotle je umístěn velký popelník o objemu 41 l, nebo umožňují instalaci automatického odpopelnění. Jejich dalšími výhodami jsou kompaktní rozměry, jednoduché a rychlé čištění a hlavně vysoká účinnost nad 90%. Instalace hořáku na pelety ATMOS A25 je možná z obou stran kotle. Tyto kotle nejsou určeny pro spalování dřeva, pilin a drobného dřevního odpadu.

Hořák ATMOS A45 je určen pro speciální kotle ATMOS D30P a D45P o jmenovitém výkonu od 8,5 do 49kW. Umožňuje spalovat kvalitní bílé pelety z měkkého dřeva bez kůry o průměru 6 až 8 mm, o délce 10 až 25 mm a výhřevnosti 17-19 MJ.kg-1. Výhodou těchto hořáků je automatické zapalování paliva pomocí žhavící spirály, která zapálí pelety kdykoli je potřeba zatopit. Hořák a kotel tak pracuje na plný výkon s nejvyšší účinností a nejlepší kvalitou spalování. Na rozdíl od řady konkurenčních výrobků, které nemají zapalovací zařízení a musí udržovat žhavou vrstvu ve spalovacím prostoru. Jsou tak provozovány při malém výkonu, kdy klesá teplota spalin pod 100°C. Tím dochází ke kondenzaci dehtů a kyselin ve spalovacím prostoru, ke zkracování životnosti kotle, nemluvě o nižší účinnosti, vyšší spotřebě paliva, horší kvalitě spalování, zanášení kotle a tedy k jeho častějšímu čištění.



BAXI - Plynové kotle a solární systémy
Baxi Heating (Czech republic) s.r.o.
Hala 6, stánek 319

Pro náročný tuzemský trh naše společnost nabízí široký sortiment plynových kotlů, a to jak klasické kotle v provedení závěsném nebo stacionárním, tak i moderní úsporné kotle, tzv. kondenzační a širokou škálu solárních sestav. Oproti standardním kotlům je u kondenzačních kotlů úspora paliva až 35%. Tyto kotle tedy představují nejen ekonomický, ale také ekologický přínos. Vysoká účinnost je dosažena zejména kondenzací vodních par ze spalin. Tím je využita i ta část energie, která u klasických kotlů uniká ve formě spalin do ovzduší.

Regulace Siemens, která je u těchto kotlů použita, pak umožňuje řešit i nejnáročnější varianty různých topných systémů. V současné době je u těchto zařízení kladen velký důraz na disproporci mezi tepelnou ztrátou objektu a požadavkem na výrobu TUV. Tato situace je způsobena masivním zateplováním objektů a je markantní zejména u dřevostaveb.

V naší nabídce jsou zastoupeny kotle od 12 kW do 150 kW. Výroba TUV je zajišťována průtokově přes deskový nerezový výměník nebo v integrovaném nerezovém zásobníku o objemu 60 litrů. Náročnější požadavky na TUV jsme schopni řešit pomocí sestav kotel + stacionární bojler o objemu 100 až 160 litrů.

Významnou část naší nabídky tvoří solární systémy. Velké množství variant uspokojí veškeré požadavky.



FV-Plast, a.s. tradičně na Aquathermu v hale 2
FV-Plast, a.s.
Hala 2, stánek 240

Společnost FV Plast, a.s. patřící mezi největší české výrobce a exportéry plastových potrubních systémů pro rozvody vody, teplovodního vytápění, vzduchu a některých plynů si Vás dovoluje pozvat do své expozice na veletrhu Aquatherm 2010, umístěné v hale 2, ve stánku č. 240.

Mezi tradiční výrobní program firmy patří všem instalatérům dobře známé trubky a tvarovky pro rozvody vody a vytápění spojované polyfůzním svařováním, dodávané na český trh pod názvem FV PPR Systém. Nedílnou součástí aktivit společnosti FV Plast, a.s. je vývoj a zavádění nových technologií jako jsou například technologie vícevrstvých trubek s hliníkovou vrstvou nebo technologie koextruze několika vrstev v jednom kroku.

V naší expozici Vám představíme novou, pozorným čtenářům příspěvků na TZB-info.cz však již známou vícevrstvou trubku, vyráběnou koextruzí PPR a PP skleněného kompozitu - trubku FV Plast FASER. Skládá se ze tří vrstev. Vnější a vnitřní vrstva je z běžného PPR umožňující snadné polyfůzní svařování. Mezi nimi je vložena vrstva tvořená kompozitem polypropylenu a skelných vláken. Tato vrstva poskytuje trubce FV Plast FASER mj. vysokou ohybovou tuhost a nízkou teplotní dilataci. Trubka proto dovoluje úplně nový přístup při navrhování a realizaci systému rozvodu vody nebo topení.

Přijďte se přesvědčit o kvalitách trubky FV Plast FASER do expozice společnosti FV Plast, a.s.
Rádi si poslechneme Vaše zkušenosti a na oplátku Vám předáme ucelenou informaci nejen o naší novince. Těšíme se na Vás.



Novinky PROTHERM na veletrhu Aqua-therm
Vaillant Group Czech s.r.o. (zn. PROTHERM)
Hala 2, stánek 228B


U příležitosti veletrhu Aqua-therm Praha 2010, která se koná 23. - 27.listopadu na výstavišti PVA Letňany, Vás rádi zveme k návštěvě našeho stánku č.228b, který najdete v hale 2.

Na našem stánku představíme některé novinky, které brzo uvedeme do našeho sortimentu, např. kondenzační kotel s nerezovým vestavěným zásobníkem, levný nekondenzační kombinovaný kotel s deskovým výměníkem, nebo již aktuálně v prodeji solární systém Helioset.




Danfoss, s.r.o.
Danfoss, s.r.o.

Divize Tepelné techniky je vůdčí společností v oboru vytápění, která je zaměřená na výrobu prvků tepelné techniky a nabízí široký okruh komponentů a řešení pro výrobu, distribuci a využití tepla. Použití těchto výrobků přináší komfort a úsporu energie v rodinných domech a bytových i kancelářských budovách. Nabídka firmy obsahuje kompletní sortiment výrobků pro regulaci teploty v rodinných domech a bytech.


http://www.cz.danfoss.com



Schiedel - Komíny moderní doby
Schiedel, s.r.o.

Když se podíváte na obrázky vesnic Josefa Lady, uvidíte množství chalup s kouřícími komíny. Dalo by se říci, že tato doba je nenávratně pryč. Ne tak docela. Moderní komínové systémy Vám dají jistotu tepla kdykoliv a bez ohledu na roční období, nejste závislí na centrálním vytápění a domácí pohoda neztrácí na svém kouzlu. Komíny do minulosti prostě nepatří.

Společnost Schiedel, která se vývojem a výrobou komínových systémů zabývá přes 60 let, nabízí svým zákazníkům široký výběr svých produktů. Individuální přístup k zákazníkovi, poradenství a kompletní servis, to jsou přednosti této české firmy. Jméno sice nese po svém německém zakladateli Friedrichu Schiedelovi, ale v České republice tato firma vyrábí ve 4 výrobních závodech 90% svých produktů. Pobočka v Teplicích zásobuje svými nerezovými komíny většinu evropských dceřiných společností. Vyrábí se zde jak jednovrstvé komínové vložky a příslušenství pro sanaci starších komínů, ale především třívrstvé komínové systémy ICS a Kerastar.

Tyto produkty mají vzrůstající oblibu u moderních domů, kde mohou vytvářet významný architektonický prvek interiéru či exteriéru. Nízká hmotnost bez nutnosti základu, rychlá montáž, široký sortiment a bohaté příslušenství, to jsou přednosti těchto produktů. Vyrobeny jsou z vysoce jakostní nerezové oceli, tepelně izolační vrstvy a vnitřní vložky z nerezu či tenkostěnné keramiky.

Tyto komíny jsou také ideální jako dodatečné komíny, pokud se při hrubé stavbě na komín zapomnělo nebo si zákazník později chtěl splnit svůj sen - plápolající oheň v krbových kamnech či krbu. A to bez komínu nelze.

Nezapomeňte, že každý komín je vlastně originál. Přesně na míru Vašim požadavkům a možnostem. Vsadit na zkušenosti se v tomto případě rozhodně vyplatí.



Větrejte úsporně: rekuperace ThermWet
ThermWet s.r.o.

Společnost ThermWet s. r. o. je ryze českým výrobcem a dodavatelem na trhu unikátních rekuperačních výměníků.

Účinnost rekuperátorů ThermWet je garantována certifikátem Výzkumného ústavu pozemních staveb. Měření účinnosti proběhlo v reálných podmínkách, tím byl ověřen dobrý poměr ceny/výkon systému ThermWet.

Rekuperace je zpětné získávání tepla z odpadního vzduchu. Teplo je při větrání vzduchotechnickým zařízením - rekuperačním výměníkem - předáno čerstvému vzduchu, který je tak do obytných prostor přiváděn již předehřátý.

Hlavní výhody rekuperace ThermWet:

  • úspora peněz za topení - zpětný zisk tepla z odpadního vzduchu
  • výměníky Helix nezamrzají
  • žádní zloději, ani hluk, žádné poškození oken nárazovým větrem, nečekanou bouřkou
  • stálý přísun čerstvého vzduchu bez alergenů
  • žádný prach, hmyz, plísně
  • regulace vlhkosti v objektu
  • řešení radonové zátěže
  • dostupná cena
  • do novostaveb i rekonstrukcí

Větráme vzduch, ne vaše peněženky! www.vetrejte-usporne.cz


 
 
Reklama