Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tipy na stánky - Aqua-therm Praha 2009 (II)

Následující přehled zajímavostí vybírá z nabídky stánků letošního veletrhu Aqua-therm. Může směřovat jak kroky návštěvníků, tak může být alespoň stručnou informací o novinkách pro ty, kteří se na veletrh nedostanou.


REHAU - energeticky úsporný program "REHAU BAU - ÚSPORNÉ BYDLENÍ"
Vladimír Kuba - otopná tělesa MINOR D600
KEMPER - představení novinek na veletrhu AQUA-THERM
NELUMBO - NELUMBO na veletrhu AQUA-THERM
KSB - PUMPY - kde nás najdete na veletrhu AQUA-THERM?
Ziehl-Abegg - Ventilátory a regulační systémy v souladu s novými evropskými požadavky na úspory energie
TUBEX® - tepelná a zvuková izolace potrubních systémů, klimatizačních a vzduchotechnických zařízení
MEIBES - Mrazuvzdorný ventil SEPP-Eis



Energeticky úsporný program "REHAU BAU - ÚSPORNÉ BYDLENÍ"
REHAU, s.r.o.
Hala 2, číslo stánku 235

Firma REHAU CZ nabízí v rámci svého energeticky úsporného programu "REHAU BAU - ÚSPORNÉ BYDLENÍ" celý soubor systémů a produktů. Díky svému rozsáhlému výrobnímu programu, pravděpodobně nejširší portfolio výrobků a systémů na trhu, které splňují podmínky a specifika staveb typu NED (nízkoenergetické domy) a PD (pasivní domy). Tyto systémy a produkty zároveň splňují podmínky Stavebního dotačního programu Zelená úsporám.

V souvislosti s možností získání dotací firma REHAU zajišťuje či zprostředkovává i řadu jiných služeb jako je např. energetické vyhodnocení, projektové a technické poradenství, proškolené montážní firmy na daný typ produktu, atd..

Firma REHAU je také členem Zelené aliance - Váš partner pro služby a výrobky dotované v programu




Otopná tělesa MINOR D600
Vladimír Kuba - radiátory
Hala 4, číslo stánku 411

Otopná tělesa MINOR D 600 jsou určena pro teplovodní topné systémy s nuceným oběhem. Vzhledem k jejich konstrukci je nedoporučujeme používat v samotížných systémech. Je možné je použít jak u nově instalovaných topných systémů, tak i při rekonstrukci starších.

Otopné těleso MINOR D 600 bylo zkoušeno autorizovanou zkušebnou (SZÚ Brno) a na základě této zkoušky byl vydán certifikát číslo E-30-00253-07 .

Otopné těleso MINOR D 600 se vyznačuje malým objemem topného média, a proto je vhodné pro využití v moderních topných systémech, kde je požadována pružnost topné soustavy. Tato vlastnost umožňuje topný systém vybavit automatickou regulací, pomocí které lze dosáhnout významných úspor energie.

Více informací najdete na www.vladimirkuba.cz nebo nás navštivte na našem stánku na veletrhu Aqua-therm (hala 4, stánek 411).

Těšíme se na Vaši návštěvu.




Představení novinek na veletrhu AQUA-THERM
KEMPER CZ - Jiří Hýsek
Hala 3, číslo stánku 358

Zveme vás do naší expozice v hale 3, číslo stánku 358 kde představíme novinku:

  • Ochranu proti vytopení domu
  • Leckage
 

Kvalita je u nás normou - od roku 1864




NELUMBO na veletrhu AQUA-THERM
NELUMBO spol. s r.o.
Hala 2, číslo stánku 244

Společnost NELUMBO spol. s.r.o. je jednou z nejdéle působících společností na trhu se solárními systémy. Za dobu své existence postavila již stovky solárních systému nejenom v České Republice, ale rovněž i na Slovensku, v Německu a také v Africe.

Pro rok 2010 uvádí na trh novou modelovou řadu vysoce účinných modulů a měničů. Rovněž přichází na trh i s novými produkty jako jsou například konstrukce pro rovnou střechu, který umožňuje instalaci aniž by se zasahovalo do střešní krytiny, nebo solární přístřešky či solární otočná kola.

Produkty pod označením NELUMBO jsou známe nejenom vysokou kvalitou, ale i vysokou přidanou hodnotou a velkým podílem vlastních inovací.

VYSOCE SELEKTIVNÍ VAKUOVÝ KOLEKTROR NELUMBO

Sluneční vakuový kolektor NELUMBO řady SP je zařízení, které využívá fototermální přeměnu slunečního záření k ohřevu pracovní kapaliny. Kolektor je složen z dvanácti/dvacetičtyř skleněných trubic, uložených v nosném rámu. V těchto trubicích je měděný absorbér opatřený vysoce selektivní absorpční vrstvou, která přijímá sluneční záření. Tepelná energie je odváděna z absorbéru pomocí tzv. "Tepelných CU trubic" napojených do tepelného výměníku nad kolektorem, v kterém dochází k přenosu "tepla" z vakuových trubic (pracovní kapalinou je zpravidla nemrznoucí kapalina s bodem tuhnutí -30 °C až -15 °C).

  • úspora 55 - 75 % nákladů spojených s přípravou teplé užitkové vody
  • úspora 25 - 40 % nákladů spojených s vytápěním
  • kolektory splňují kriteria pro získání dotace z programu Zelená úsporám SFŽP ČR

EFEKTIVNÍ REGULACE NELUMBO

Výhodou našich regulací je, že umožňují regulovat rychlost oběhového čerpadla v solárním systému a tím efektivněji využívat solární zisky v kolektorech. Regulace mají přehledný displej a velmi elegantní tvar.

Při zakoupení odpovídajícího softwaru je možné data přenášet do vašeho telefonu či iPhonu.

VYSOCE ÚČINNÝ FOTOVOLTAICKÝ MODUL NELUMBO

Pro rok 2010 jsme připravili nový typ modulu, který opět nese označení TOP a to hned v několika oblastech:

  • modul o výkonu 230 Wp s účinností vyšší než 14 %
  • velmi vysoký energetický výnos
  • vysoká odolnost v různých klimatických podmínkách
  • vodotěsný zadní box s 3 diodami
  • certifikáty TUV IEC61215 - test výkonu a UL1703 - bezpečnostní test
  • 5 let záruka kvality
  • záruka na výkon 10 let - 90 % a 25 let 80 %

VELMI ÚČINNÁ UCELENÁ ŘADA MĚNIČŮ NELUMBO s účinností 98 %

Stejnosměrný proud generovaný ve fotovoltaických panelech je převáděn v měniči na střídavý proud, který splňuje parametry elektrické sítě. Měnič zároveň monitoruje a reguluje napájení sítě a v případě jakékoliv poruchy v přenosové soustavě automaticky odpojí solární generátor od sítě. Měnič může být vybavený displejem, který ukazuje aktuální údaje o činnosti systému, okamžitý výkon, napětí, energii vyprodukovanou systémem ve sledovaný den, celkovou vyprodukovanou energii, dobu práce systému, případně poruchu a příčinu poruchy.

STŘEŠNÍ PŘÍSTŘEŠEK

Pro své klienty, jenž nemají vhodnou střechu, připravila společnost NELUMBO solární přístřešek, který je modulární a lze jej využít jako garáž či zahradní pergolu. Více informací na webových stránkách www.nelumbo.cz.

KONSTRUKCE NA ROVNOU STĚNU

  • snadná a rychlá montáž
  • zpravidla nezasahujeme do střešní krytiny
  • systém je stavebnicový
  • minimální počet bodů na přichycení
  • fotovoltaické moduly instalujeme naležato, přičemž snižujeme odpor proti větru



Kde nás najdete na veletrhu AQUA-THERM?
KSB - PUMPY + ARMATURY s.r.o., koncern
Hala 2, číslo stánku 240

Také v tomto roce se bude naše společnost prezentovat vlastní expozicí na 16. mezinárodním odborném veletrhu Aqua-therm Praha, který se koná ve dnech 24.-28. listopadu 2009 na Výstavišti PVA v Praze 9-Letňanech, Beranových 667. Veletrh je otevřen v úterý - pátek od 10.00 do 18.00 hod., v sobotu 28. 11. 2009 od 10.00 do 16.00 hod.

Kde nás najdete? V hale 2, stánek č. 240.

Naši specialisté Vás rádi seznámí s výrobky nesoucími značku KSB a podají Vám bližší informace o rozsáhlém výrobním programu naší společnosti. Připravena je pro Vás samozřejmě také odpovídající technická dokumentace.

Mezi exponáty letošního ročníku najdete například čerpací stanici CK 800 s průměrem šachty 800 mm, automatickou tlakovou stanici Hyamat VP řízenou frekvenčními měniči, in-line čerpadlo Etaline s pohonem PumpDrive nebo regulační ventil s elektrickým pohonem BOA-SuperCompact CVE. V souvislosti s programem "Zelená úsporám" budeme též vystavovat oběhová čerpadla třídy účinnosti "A" - Riotronic Eco a Rio-Eco.

Pro Vás, kteří máte zájem setkat se s konkrétním pracovníkem KSB, uvádíme přehled termínů účasti na stánku:

Ing. Luboš Hrdlička 24. - 28. 11. 2009
Ing. Bronislav Dvořáček 26. - 27. 11. 2009
Ing. Iva Kašparová 25. a 27. 11. 2009
Ing. Radomír Pojer 24. 11. 2009
Ing. Tomáš Mánek 24. a 26. 11. 2009
Ing. Petr Sůva 24. - 26. 11. 2009
p. Petr Pech 25. 11. 2009
p. Hanuš Kny 27. - 28. 11. 2009
Ing. Šárka Slavíková 25. 11. 2009


Dovolte, abychom Vás co nejsrdečněji pozvali k návštěvě naší expozice. Těšíme se na Vaši návštěvu a na setkání s Vámi




Ventilátory a regulační systémy v souladu s novými evropskými požadavky na úspory energie
Ziehl-Abegg s.r.o. Brno
Hala 3, číslo stánku 305

Ziehl-Abegg ventilátory ECblue = vysoká účinnost a úspora energie, jednoduchá montáž a nastavení

ECblue je nová typová řada energeticky úsporných motorů. Vyznačují se jednoduchou obsluhou, vysokou účinností a velmi vysokou spolehlivostí. V kombinaci s vynikající aerodynamikou oběžného kola dosahují velmi vysokou účinnost a tím snižují spotřebu energie.

Motory ECblue umožňují atypické způsoby řízení jednoduchou výměnou řídícího modulu a umožňují řízení Master-Slave více ventilátorů jedním hlavním ventilátorem. Adresování jednotlivých ventilátorů probíhá automaticky. Možné je připojení do sítí jako BACnet, PROFIBUS nebo CAN. Programování se provádí pomocí programovacího terminálu přes infračervený port bez použití připojovacího kabelu. ECblue má aktivní chlazení a proto potřebuje malý prostor pro zabudování do jednotky. Tento motor je možné pomocí přídavné příruby zapustit hlouběji "za kolo", čímž se zlepší průchodnost vzduchu a tím získá volně oběžné kolo ještě lepší vzduchotechnické parametry. Motory ECblue se montují do umělohmotných volně oběžných kol Vpro a hliníkových C kol do průměru 630 mm. Tyto výrobky mají své uplatnění především jako ventilátory klimatizačních jednotek.

Ventilační moduly ER C s motory EFF1/IE 2

Motory vyrobeny v účinostní třídě EFF1 ve srovnání s normovanými motory vyrobeny ve standardní třídě EFF2 mají až o 10% vyšší účinnost.

V EU se připravují nové zákony a předpisy týkající se úspory energií ( např. normy DIN EN 13779, EuP, EnEV, EPBD apod. ). Tyto nové předpisy se týkají nejenom klimatizačních zařízení, ale i dalších zařízení se spotřebou energie, jejichž spotřeba se má výrazně zredukovat. Již od roku 2012 můžeme očekávat v rámci EU platnost směrnice EuP týkající se minimální účinnosti motorů. V návaznosti na tento trend Ziehl-Abegg již od poloviny roku 2009 dodává na trh ventilátory s normovanými motory EFF1.

Ventilátory ECQ pro chladící vitriny

Motorky nové typové řady ECQ od Ziehl-Abegg představují nejnovější stav v EC technice. Tyto motorky dosahují vysokou účinnost, která umožňuje ušetřit elektrickou energii, a to až do výše 80% úspor ve srovnání s klasickými motorky se stíněným pólem. Motorky a ventilátory řady ECQ se dají jednoduše vyměnit za klasické motorky, které jsou charakteristické svým kvadratickým tvarem. Mají stejné připovací rozměry a lze použít i stávající vrtulky.

Řada ECQ obsahuje 6 velikostí vrtulek 154, 170, 200, 230, 254 a 300mm a príslušenství jako jsou ochranní mřížky, sací dýzy a kabely. Motorky mají vysoké krytí IP55 a mohou se instalovat v každé montážní poloze. Hlavní oblasti použití jsou chladírenské aplikace jako jsou chladící boxy chladící vitriny. Velice nízká úroveň hluku a vibrací umožňuje nasadit ECQ ventilátory v mnoha dalších aplikacích.

ECQ produkty Ziehl-Abegg vykazují malou spotřebu el. energie, čímž jsou mnohem šetrnější k životnímu prostředí. Návratnost investice do ECQ motorku nebo ventilátoru je menší než 1/2 roku.

Světová novinka - regulační moduly zabudované ve snímačích tlaku

Tyto nové výrobky slučují do jednoho pouzdra tlakový senzor s regulačním modulem. Tím je umožněna jednoduchá regulace klimatizačních a chladírenských okruhů, například ve spojení s EC ventilátory. Senzor volitelně znázorňuje na displeji rozdíl tlaků nebo objemové množství vzduchu. Nastavení požadovaných hodnot tlaku, vizualizace nebo množství vzduchu je velmi jednoduché.

Ziehl-Abegg rozšířil typovou řadu úsporných frekvenčních měničů Fcontrol a Icontrol. Nově uvedl na trh provedení s jednofázovým síťovým napájením pro pohon jednofázového motoru. Měnič Fcontrol je určen pro řízení více motorů nebo kompresorů. Frekvenční měnič Icontrol umožňuje komfortní řízení ventilátorů a má svoje uplatnění především v klimatizačních aplikacích.




TUBEX® - tepelná a zvuková izolace potrubních systémů, klimatizačních a vzduchotechnických zařízení
SPUR a.s.
Hala 3, číslo stánku 334

Již tradičně nás můžete najít na veletrhu AQUATHERM, na kterém prezentujeme kompletní sortiment izolačních materiálů zn. TUBEX®.

Tepelná a zvuková izolace TUBEX® je vyrobena z pěnového polyetylenu a je charakteristická svou jemnou strukturou uzavřených buněk. Tato izolace významně snižuje tepelné ztráty a zabraňuje kondenzaci na rozvodech studené vody a chladírenských zařízeních. Další vlastností je zvuková izolace, která podstatně zvyšuje komfort užitných i obytných budov odhlučněním svodů odpadních a dešťových vod.

Základní charakteristika izolačních materiálů TUBEX:
  • Vysoká tepelně izolační účinnost
  • Snadná instalace, demontáž a opětovné použití
  • Nízká hmotnost, vysoká poddajnost a elasticita
  • Jednoduchá izolace potrubních kolen
  • Odolnost navlhání
  • Chemická odolnost
  • Ochrana potrubí proti kondenzaci vodních par a korozi
  • Schopnost tlumit akustické efekty
  • Ekologické, zdravotně nezávadné

Detailní informace Vám rádi poskytneme na našem stánku v hale 3.
Těšíme se na Vaši návštěvu.




Akce SEPP-Eis
MEIBES s.r.o.
Hala 2, číslo stánku 243

Mrazuvzdorný ventil SEPP-Eis s oblíbeným spojem Tectite a s integrovaným kompenzátorem objemu dokáže odolat i velmi nízkým venkovním teplotám, aniž by se nevypuštěné potrubí kvůli zmrzlé vodě roztrhlo.


Navíc od listopadu až do jara je pro odběratele mrazuvzdorných ventilů připravena prodejní akce. Jaká? Řekněme chlapsky voňavá. Pokud chcete vědět víc, najděte si nás.

Novinky i další nabídku firmy Meibes najdete ve stánku číslo 243 v hale číslo 2 letošní výstavy Aquatherm již 24. listopadu.



 
 
Reklama