Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zajímavosti z veletrhu Bazény, sauny, solária a wellness (III)

Novinka v zastřešení bazénů umožní využití celého odkrytého bazénu v sezóně, nemá vodicí kolejnice na zemi, ale má i celou řadu dalších výhod, například: plochy jsou průhledné, uzamykatelné dveře lze zajistit v poloze otevřeno i zavřeno, čela jsou demontovatelná...

I. NÁVŠTĚVA U BAZÉNY DESJOYAUX - BEZKOLEJNICOVÉ ZASTŘEŠENÍ BAZÉNU

U stánky firmy Bazény Desjoyaux s.r.o. je možné vidět v provozu novinku – filtrační jednotku GR.I Tento model vychází z originálního technického řešení a přes svou praktičnost a jednoduchost se dá rovněž široce rozvíjet. Je možno ji doplnit protiproudem, ohřevem vody a dalšími opčními doplňky. Jednotka je vhodná pro bazény do cca 50m3.

Základní data:
  • sedlové umístění na okraji bazénu
  • výkon: 18 m3/hod – 50 m3/hod (protiproud)
  • příkon: 370 W
  • halogenové osvětlení: 200W
  • výroba a materiál: vstřikovaný polypropylen
  • zvláštní charakteristika: jednolitý blok


Druhou novinkou na tomto stánku A6 v hale 1 je nízké exkluzivní zastřešení v bezkolejnicovém provedení. Teleskopické bezkolejnicové zastřešení Desjoyaux má dvě velké výhody:
  • umožní využití celého odkrytého bazénu v sezóně
    Je diskrétní, estetické – začlení se do krajiny a přizpůsobí se i architektuře.
  • nemá vodící kolejnice na zemi
    Odpadá tak nejen prvek esteticky rušivý, ale například pro malé děti ne příliš bezpečný a z hlediska údržby nepříjemný.

Další detaily:
  • hliníkové profily jsou pravidelně zaobleny, bez vrypů
  • podpůrné příčníky jsou zaoblené
  • strany jsou průhledné
  • přední i zadní čelo je průhledné a demontovatelné, opatřeno vnitřní západkou, se zámkovým systémem
  • rohy čel jsou upraveny pro bezpečnou manipulaci
  • zastřešení je plně teleskopické
  • zafixování zastřešení je zabudováno v okolní dlažbě, pro zajištění stability konstrukce a bezpečnost, může být zastřešení zafixovány k zemi pomocí speciálních úchytek a to v poloze otevřené i zavřené
  • posuvné dveře jsou opatřeny zámkem na klíček a je možno je zajistit v poloze otevření i zavřené
  • těsnící pryže mezi jednotlivými posuvnými elementy, spolu s kartáčky u země zamezují vniknutí listí a dalších nečistot
  • veškeré šrouby, hmoždinky atd. jsou INOX a nepodléhají korozi

II. DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI Z VÝSTAVY

Na stánku firmy Patria Kobylí a.s. je mimo jiné k vidění nabídka bazénů, u kterých je možno počítat s významnou úsporou nákladů na stavební připravenost a technologii mají přímo v tělesa bazénu. Jednotlivé technologické díly jsou již v závodě propojeny, odzkoušeny a jako jeden celek jsou dopravovány k zákazníkům k zabudování. bazény tohoto typu jsou určeny pro zabudování do terénu po horní okraj a umožňují instalaci bohatého příslušenství i zastřešení.

V nabídce jsou například bazény Compact se skimmerem, kde kompletní technologická jednotka je umístěna v prostoru mezi dvouramenným schodištěm přímo v tělese bazénu. Novinkou jsou bazény Patria Compact s přelivným žlábkem. I zde je kompletní technologická jednotka a vyrovnávací nádrž umístěna v tělese bazénu. Tímto konstrukčním řešením je docíleno toho, že těleso bazénu, plně vybavená technologická šachta a vyrovnávací nádrž se společným zatepleným víkem, románské schodiště, propojovací potrubí tvoří jeden celek a takto je dopravován k zákazníkovi.



Stávající i potenciální majitele SPA zaujme určitě nabídka firmy Alukov HZ spol. s r.o. (Hala 2, stánek C7).
SPA DOME PROGRAM má výjimečně atraktivní design a nová zastřešení SPA Sunhouse, SPA ORLANDO, SPA VERANDA a GRANDE SPA Sunhouse pro vířivé vany doplňují linii zastřešení bazénů od ALUKOV HZ spol. s r.o.



Na jaře 2007 uvede ALUKOV HZ na trh větší verzi zastřešení SPA SUNHOUSE, s názvem GRANDE SPA Sunhouse, které umožní zakrytí větších modelů, včetně Swim Spa. Rozměry zastřešení GRANDE SPA Sunhouse jsou: výška 2,7 m, délka 8m a šířka 5 m.

Ze sortimentu wellness je zajímavé například zařízení UNIFIT navržené pro použití v tréninkových programech vodních sportů, s použitím v soukromých, veřejných plaveckých bazénech. Hodí se pro hotelové bazény, rehabilitační střediska, sportovní kluby apod.



"ruční kolo"

"vodní kolo"

"vodní mlýn"

Zařízení pomáhá posilovat svaly, obnovovat svalový tonus a snižovat tukovou tkáň, zlepšuje koordinaci a rovnováhu, pohyblivost svalů a celkovou tělesnou výkonnost. Informace k zařízení UNIFIT jsou návštěvníkům na stánku Bazény Brandejský v hale 1, stánek A18.

Dlužno říci, že na veletrhu je pro oblast balneo a wellness nabídka široká.

 
 
Reklama