Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál
DNES
redakce

Pokud jsou měřiče tepla nebo indikátory topných nákladů starší 10 let, může se stát že dojde baterie a přestanou vysílat. Protože nebudou data pro rozúčtování, uživateli bude zbytečně účtována průměrná spotřeba. Po 10 letech je třeba zařízení vyměnit.

Ilustrační obrázek, umyvadla, foto D.Kopačková
VČERA
Ing. Dagmar Kopačková, Ph.D., redakce

Mytí si rukou je jednoduchý způsob, jak chránit své vlastní zdraví i zdraví ostatních a udržovat dobré hygienické standardy.


1.5.2024
Ing. Zdeněk Lyčka

Jedním ze zásadních ustanovení zákona o ochraně ovzduší z roku 2012 bylo zavedení zákazu provozování teplovodních kotlů na pevná paliva nižších tříd než 3 od září 2022 (dále jen nevyhovující kotle). Pro domácnosti byla lhůta prodloužena do září 2024.


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT



6.5.2024
prof. Ing. Antonín Lokaj, Ph.D., Ing. Kristýna Vavrušová, Ph.D., Ing. Jozef Gocál, PhD.

Recenzovaný V příspěvku jsou představeny vybrané degradační vlivy způsobující poruchy a sníženou trvanlivost u dřevěných mostů a lávek. Jedná se především o účinky atmosférické a biologické degradace. Negativní dopady těchto vlivů na provozuschopnost a životnost dřevěných mostů a lávek lze eliminovat kvalitním návrhem a realizací vhodných stavebních opatření a pravidelnou kontrolou stavu těchto konstrukcí.

Reklama
Reklama
www.autodoc.cz