Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Akce pro bezpečnost dětí

11.9. – 14.9. 2017 proběhl již II. ročník úspěšného vzdělávacího projektu pro děti MŠ a ZŠ „V pohodě do školy“.

"Děkujeme všem školám, které se akce zúčastnily i partnerům a jednotlivým složkám IZS, bez jejichž podpory by se akce nemohla konat", uvádí projekt vpohodedoskoly.cz

Byly prezentovány složky Integrovaného záchranného systému.



  • U Policie ČR děti viděly dynamické ukázky výcviku policejních psů, zneškodňování výbušnin, zásahu proti nebezpečnému pachateli a mnoho dalších zajímavých ukázek policejní práce.
  • Hasičský záchranný sbor, Zdravotnická záchranná služba, Armáda ČR, Městská policie Praha a další ukázaly specifika svého zaměstnání, techniku a zároveň předvedly vybrané zásahy, na které se specializují.

Děti využily rovněž mobilní dopravní hřiště řízené policistou, kde vyzkoušely nástrahy každodenního městského provozu, kterému jsou jako cyklisti či chodci vystavováni. Děti si tak zábavnou formou připomenou základní pravidla bezpečnosti na silnici. Pomocí soutěžních úkolů a disciplín si děti nejlépe vštěpují zásady bezpečného chování nejen v dopravě.

"V rámci projektu se chceme zaměřit hlavně na vzdělávání dětí a snížení počtu úrazů, které každý rok se začátkem školy narůstají. Věříme, že právě zábavnou formou edukace dokážeme děti upoutat a přirozenou cestou jim vštípit, na co si dávat pozor a přispět tak ke snížení rizika úrazů. Akce V POHODĚ DO ŠKOLY tak zábavnou formou vzdělává a zároveň umožňuje trochu prodloužit léto a strávit první dny nového školního roku společně a užít si plno zábavy", uvádí kpt. Mgr. Petra Literová v tiskové zprávě k akci.




 
 
Reklama