Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Sponzoři konference Vytápění 2005 v Třeboni na aktuální téma (I)

Rozhovor s generálním partnerem konference Vytápění 2005 v Třeboni společností Korado o nových trendech ve vytápění, o letošním veletrhu ISH i o servisu, který zákazníkům společnost poskytuje.

Jste generálním sponzorem konference STP Vytápění 2005, pro projektanty pořádáte pravidelně školení, Váš katalog na TZB-info je jedním z nejnavštěvovanějších. Co považujete za svůj aktuálně nejdůležitější úkol ve vztahu k projektantům, k montážníkům a ke konečným zákazníkům?
Stejně jako pro většinu společností, i pro společnost KORADO jsou motivující požadavky zákazníků. Protože obor TZB je jedním z těch, které vyžadují určitou úroveň kvalifikace pro kvalitní zajištění zákaznických potřeb, snaží se i společnost KORADO, vedle ostatních služeb, nabídnout teoretickou podporu svým zákazníkům i zájemcům o profesi v tomto oboru.
Společnost KORADO, a.s. má propracovaný systém podpory a benefitů, který je logicky zaměřen na profesní cílové skupiny tj. projektanty, obchodníky a instalatéry - topenáře, ale jeho zacílení je také mezi střední a vysoké školy, odborné partnerské firmy, cechy, asociace, odborná sdružení a společenstva.
Velmi důležitou součástí uvedeného systému je nabídka firemního školicího střediska, které zahájilo provoz v roce 1999. S potěšením konstatujeme, že naše nabídka je akceptována a oslovení partneři nacházejí čas ve svém pracovním nasazení na cestu k nám. V průběhu uplynulých let se ve školicím středisku KORADO vystřídalo široké spektrum zájemců o nabízené semináře či vzdělávací programy, které jsou "šity" na míru jednotlivým profesním skupinám, popřípadě po vzájemné dohodě operativně přizpůsobeny přáním zákazníka.
Velmi příjemné je zjištění, že zájem o služby školicího střediska je u středních odborných učilišť a středních odborných škol a má neustále vzrůstající tendenci. Společnost KORADO aktivity škol výrazně podporuje a ročně vynakládá na tuto činnost nemalé materiální i finanční prostředky.
Materiálová podpora je především orientována na poskytnutí vzorků otopných těles a upevňovací techniky pro praktickou část výuky, výrobu názorných pomůcek a soutěžních panelů, předání technických katalogů a odborného softwaru. Finanční podpora je soustředěna na poskytnutí příspěvku na dopravu pro skupiny studentů při účasti na odborném semináři v České Třebové a na podporu odborných soutěží.
Na závěr trochu bilance o účasti na seminářích pořádaných ve školicím středisku a exkurzích do výrobního závodu společnosti KORADO a.s. Česká Třebová, uskutečněných od 1.1.1999 do 30.12.2004. V přiložené tabulce je možné nahlédnout na strukturu zájmů o semináře u více než šesti tisíc návštěvníků.

Využití školicícho střediska společnosti KORADO
Školicí
středisko
Seminář KORADO Seminář
PARTNER
Seminář
PROFES
Seminář
AKADEMIK
Vzdělávací program
KORADO
Exkurze
Otopná tělesa Software
1999-2004 2309 177 184 39 2050 96 1520
 
Celkem účastníků seminářů ve školicím středisku 4855
Celkem účastníků exkurze výroby otopných těles 6375


Je čerstvě po veletrhu ISH ve Frankfurtu, jak hodnotíte svou účast?
V posledních dvou letech opět stoupá zájem o odborné prezentace a výstavnictví. Jednou z nejvýznamnějších akcí v oboru TZB je výstava ISH ve Frankfurtu nad Mohanem. Tento rok se konala od 15. do 19. března.
Společnost KORADO se na této velmi významné odborné akci účastnila a u této příležitosti vydala tiskové prohlášení:

Korado, a.s. uspělo ve Frankfurtu. Dokonalý servis a vztah k zákazníkům - to je cesta k úspěchu.
Největší oborová výstava celosvětového významu, zahrnující topenářskou techniku, vodoinstalační a sanitární či klimatizační zařízení, se v minulých dnech uskutečnila ve Frankfurtu nad Mohanem.
"Zájem o expozici kromě našich dlouhodobých partnerů a návštěvníků z evropských zemí byl i ze vzdálených a pro nás exotických zemí jako je Čína, Argentina, Paraguay nebo Uruguay. I se zástupci firem z Chile, Islandu a Nového Zélandu jsem vedl zajímavá jednání, která by mohla vést k prosazení se na těchto trzích se značkou KORADO. I když se nejedná o klíčové strategické trhy, naše exportní geografické pokrytí značkou KORADO by se tak výrazně rozšířilo", uvedl generální ředitel akciové společnosti KORADO František Menclík. Dosud největšími obchodními partnery jsou kromě českých odběratelů i odborné velkoobchodní firmy z Německa, Rakouska, Slovinska, Ukrajiny a dalších zemí.
Na dva tisíce tři sta vystavovatelů z pětapadesáti zemí předvádělo na ploše několika čtverečních kilometrů výstavní plochy své výrobky a mezi nimi i KORADO, které je největším českým a pátým největším evropským výrobcem ocelových otopných těles (radiátorů). Na trhu zaujímá významnou pozici od počátku devadesátých let, kdy byla společnost založena v České Třebové. Od té doby prošla dynamickým vývojem, který z malé české firmy vytvořil úspěšnou a ambiciózní společnost evropského formátu.
"Ve Frankfurtu nad Mohanem se KORADO představilo rozsáhlou expozicí zahrnující celý sortiment. Účastníkům veletrhu jsme mohli nabídnout ukázku našeho hlavního výrobního programu - desková otopná tělesa KORADO RADIK a speciální otopná tělesa KORADO KORALUX. Byly zde vystaveny i radiátory do koupelen a ostatních interiérů včetně novinek otopných deskových a trubkových těles. Zájem vyvolal například model RADIK MM, který představuje radikální inovaci z hlediska univerzálnosti a jednoduchosti použití při vestavbě. Rychleji dosažený a celkově vyšší tepelný výkon, jednoduché připojení a ovládací prvky umístěné ve středu tělesa jej řadí mezi zajímavé a žádané výrobky", zdůraznil vedoucí obchodu a.s. KORADO Aleš Zouhar. Doplnil, že bez povšimnutí také nezůstala ani trubková tělesa s názvem KORALUX HARMONY z nerezové oceli, vhodná k umístění spíše ve vstupních prostorech interiérů. Ta oslovují zejména náročnější segment našich zákazníků.
"Přestože byla na světovém veletrhu ISH obrovská konkurence, o naše otopná tělesa byl velký zájem mimo jiné také proto, že otopná tělesa KORADO jsou dobře známa pro svoji špičkovou kvalitu. Naše snaha o neustálé přizpůsobování se trendům a zákaznickým požadavkům se v poslední době setkala s velice kladným ohlasem u nabídky všech našich, a především deskových radiátorů, ve škále barevných provedení," připomněl ředitel Menclík. I když někteří výrobci nabízejí radiátory za nižší ceny, v konkurenci dokáže KORADO obstát svým výborným servisem a vztahem k zákazníkovi. Na výstavě byl oceněn zejména komunikační systém - pomocí internetu je zvládán celý proces od objednávky, přes samotný prodej až po dodávku otopných systémů, označovaný odbornou veřejností jako B2B.

Asi není společnost, která by na ISH nepřivezla novinku, čím se pochlubilo Korado?
Produktové portfólio společnosti KORADO bylo u příležitosti výstavy ISH, konané ve Frankfurtu nad Mohanem, rozšířeno o nové designové otopné těleso s označením HARMONY. Jde o rozšíření sortimentu v segmentu speciálních otopných těles, která jsou velmi rychle rostoucí skupinou produktů, vedle deskových otopných těles.
Poslední novinkou v řadě deskových otopných těles je provedení KORADO MM, které svou konstrukcí přináší nové výhody pro jednotlivé skupiny uživatelů, mezi které patří projektanti, montážníci, obchodníci i koneční uživatelé.


KORADO MM

KORALUX HARMONY

KORADO MM
deskové otopné těleso nové generace, které se svým jedinečným konstrukčním řešením liší nejen od našich modelů KORADO.
Produkt svým netradičním konstrukčním řešením přináší výhody hned pro čtyři skupiny uživatelů najednou:

  1. Užívání (konečný uživatel) - NÁRŮST TEPELNÉHO VÝKONU u provedení KORADO MM, oproti tělesům stejné velikosti; estetičtější - ucelené řešení bez potřeby využití bočních prostor vedle tělesa.
  2. Montáž - protože jsou všechna tělesa, bez rozlišení délky, připojována vždy do středu, například okna, je nabízena velmi JEDNODUCHÁ, RYCHLÁ A PRECIZNÍ MONTÁŽ z pohledu rozměření a eliminace případných chyb.
  3. Prodejce - provedení KORADO MM v sobě nabízí VARIABILITU PŘIPOJENÍ, buď zmiňované středové spodní připojení, nebo i dříve používané připojení boční. Je tedy možné držet celý rozměrový sortiment v jedné produktové řadě a snížit tak nároky na skladové zásoby.
  4. Projekce - VARIABILITA PŘIPOJENÍ a VOLNOST PŘI NÁVRHU připojovacích armatur, podle požadovaného designového nebo technického řešení.

HARMONY
jedná se o otopné těleso, doplňující segment luxusních provedení. Otopné těleso KORALUX HARMONY je vyrobeno z nerezových trubek a nabízí variabilitu připojení, buď v poloze VERTIKAL nebo HORIZONTAL.
Může být velmi vhodným funkčním doplňkem vstupních hal, nebo interiérů, náročných na designová řešení.

Děkuji za rozhovor.

Za portál TZB-info se ptala Ing. Dagmar Kopačková.

 
 
Reklama