Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

For Arch 2011 z pohledu vystavovatelů

V minulém týdnu proběhl stavební veletrh For Arch 2011, z kterého jsme Vám pravidelně přinášeli aktuality každého dne. Jaký byl 22. ročník této velké stavební události jsme se zeptali i vystavovatelů.

Hlavní téma, které provázelo celý veletrh, vzešlo ze Směrnice o energetické náročnosti budov. Zabýval se především problematikou a tipy pro nízkoenergetické stavění a úsporou energií. Podle slov pořadatelů se veletrh snažil svým profilem co nejvíce přiblížit novým trendům. Důraz kladený na úsporu energií ve stavebnictví promítnutý do vývoje nových produktů byl patrný v každé expozici veletrhu.

Veletrh se mohl pochlubit 769 vystavovateli z 15 zemí světa, kteří se představili v šesti výstavních halách na čisté výstavní ploše více než 17.000 m2. Zeptali jsme, jak vystavovatelé hodnotí letošní For Arch:

Barbora Hrdinová, ThermWet - rekuperace vzduchu a tepla: Stavební veletrh For Arch 2011 se konal za obzvláště příznivého počasí. Toho využilo mnoho návštěvníků nejen z řad laické veřejnosti, ale i odborníků. Přednáška Thermwet s.r.o. v rámci Technologického centra Akademie věd byla jistě pro ně přínosná. Navázali jsme další důležité kontakty z oboru. Podrobně jsme monitorovali i nabídky a vývoj konkurenčních, ale souvisejících výrobků. Výstava byla pro nás celkově inspirativní.
Děkujeme všem, kteří projevují zájem o naší práci.

Bc. Miloslav Kloz, vedoucí Centra energetického poradenství PRE: Veletrh For Arch 2011 je z pohledu PRE hodnocen velmi kladně. Zaznamenali jsme vysoký zájem nejen o naši širokou nabídku služeb v oblasti energetického poradenství a úspor energií, ale i o další produkty a zejména pak o naši speciální Podzimní nabídku PRE, která zaručuje zákazníkům PRE významnou slevu na elektřině.

Veronika Zemková, Isover: Tento ročník mezinárodního veletrhu For Arch hodnotíme velice dobře, a to jak z hlediska organizace, tak z hlediska počtu návštěvníků. Téma nízkoenergetického a pasivního stavění ve spojitosti s úsporami energií je nosným pilířem našich aktivit. Těší nás, že nemalé procento zákazníků si je dnes již vědoma, že tato cesta je správná a uvažují nejen o nové výstavbě úsporných domů, ale také o efektivním zateplení jejich stávajících domovů.

Milan Kubíček, THERMONA, spol. s r.o.: Společnost Thermona se zúčastnila oborové výstavy FOR THERM, která byla součástí mezinárodního veletrhu FOR ARCH. Výstava se konala na výstavišti PVA v Praze - Letňanech od 21. do 25. 9. 2011. Náš stánek v hale 5 navštívilo velké množství zájemců z řad koncových zákazníků i zástupců odborné veřejnosti. Prohlédnout si mohli nejprodávanější výrobky ze sortimentu společnosti. Příjemně nás překvapil velký zájem návštěvníků, ve kterém se odrazilo to, že nacházíme krátce před topnou sezónou a každý v této době řeší problematiku vytápění. Naši účast i zájem návštěvníků hodnotíme pozitivně. Zaznamenali jsme zájem hlavně o kondenzační kotle a elektrokotle s nízkým výkonem a dotykovým displejem, které jsou určeny zejména pro nízkoenergetické domy.

Ing. Radek Spousta, H+H Česká republika s.r.o.: Letošní ročník výstavy For Arch 2011 jsme využili k dalšímu zviditelnění značky H+H Česká republika a k prezentaci výrobků vhodných pro realizaci nízkoenergetických a pasivních staveb. Služby ze strany pořadatele byly na přiměřené úrovni.

Veronika Zemková, SENUB: Za "Systémy energeticky úsporných budov", tedy uskupení firem dodávajích materiály, technologie a know-how pro energeticky úsporné stavby, bychom rádi vyjádřili spokojenost s průběhem celého veletrhu. Je patrné, že za několik málo let vzrostlo podvědomí, ale také zájem o výstavbu energeticky úsporných domů také u investorů, což je výrazný krok kupředu. Všem příznivcům úporných domů děkujeme za návštěvu, přejeme hodně sil při realizaci svého projektu a nabízíme samozřejmě naši pomoc a dlouholeté zkušenosti v této problematice.

Ing. Šárka Matušková, DANFOSS: Veletrh hodnotíme kladně v celkovém měřítku. Je zřejmé, že roste zájem o energeticky úsporné řešení vytápění. Jsme si vědomi potřeb zákazníků a proto jsme v letošním roce uvedli na trh novinku - bezdrátový řídicí systém spotřeby tepla living by Danfoss.

Ing. Zuzana Krausová, Xella CZ - YTONG: Účast naší společnosti na veletrhu For Arch hodnotíme velmi pozitivně. Názornými ukázkami jsme návštěvníky seznámili s našimi doporučenými řešeními pro domy pasivní, nízkoenergetické a energeticky úsporné. Pod heslem Pomáháme stavět jsme představili řadu služeb, kterými stavebníkům usnadňujeme celý proces stavby domu. Podařilo se nám zviditelnit letošní kampaň Dům, který vyhřejete lidským tělem. Po celou dobu veletrhu jsme se snažili, aby si návštěvníci odnesli nejen informace, ale i příjemné a netradiční zážitky. Tuto kampaň jsme se pomocí focení termokamerou snažili převést do reality a každý návstěvník si mohl sám ověřit, jak jeho tělo hřeje a kolik tepla vydává při běžných činnostech. V neposlední řadě jsme si pro stavebníky připravili i zvýhodněnou nabídku, kterou můžou využít až do 10. října 2011.

Martin Protiva, EKONOMICKÉ STAVBY s.r.o.: Zaznamenali jsme opět velký zájem klientů o nabídku našich služeb a domů. Potvrdilo se nám, že klienti značku ES znají a vnímají ji jako silného partnera při výstavbě rodinného domu. Veletrh využívají naši klienti jako dobrou možnost pro získání informací o novinkách v naší nabídce. Největší zájem byl letos o náš nový program Chytrý nájem, který odstraňuje zásadní nevýhodu nájemního bydlení. Program umožňuje nájmem splácet dům a program výhodných slev s názvem Zlaté ručičky, který umožňuje čerpat slevy ve výši až 50 % u našich dodavatelů. Překvapila mě malá účast tradičních stavitelů rodinných domů a naopak výrazně větší zastoupení stavitelů dřevostaveb. Celkově hodnotím letošní veletrh ForArch pro naši společnost jako velmi přínosný.

Martin Samek, Master Therm tepelná čerpadla s.r.o.: Naše společnost získala skvělou cenu (Čestné uznání) za nové inverterové kompaktní tepelné čerpadlo HomeAir vzduch/voda pro vnitřní instalaci a pocity máme jako vždy ty nejlepší. HomeAir reprezentuje novinku ve výrobním sortimentu, která obsahuje všechny přednosti tepelných čerpadel Master Therm: spolehlivost, vysokou účinnost, nejmodernější technologii a účelnou konstrukci. Ideální je zejména pro vytápění a chlazení objektů o tepelné ztrátě až 8kW.

Zora Stupňánková, SLAVONA, s.r.o.: Letošní ForArch hodnotíme kladně, zaznamenali jsme opět velký zájem stavebníků energeticky úsporných domů o nové okenní profily, které jsme zde představili. Dlouhodobě se soustředíme na zlepšování parametrů dřevěných a dřevohliníkových oken, zaměřujeme se na výrobky pro nízkoenergetické a pasivní domy, proto nás velmi těší vzrůstající zájem návštěvníků veletrhu o nízkoenergetické stavění.



 
 
Reklama