Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rodinná energie přináší nový způsob nákupu energií

Každý by si měl alespoň jednou do roka položit otázku, zda není vyúčtování za energie zbytečně vysoké. Děláte to také? Přečtěte si o Energii jinak od Rodinné energie. Přináší novou možnost jak ušetřit na energiích a zároveň mít dokonalý přehled o poplatcích pro dodavatele.


Energie jinak je nový produkt Rodinné energie – dodavatele, který se zajímá o trendy a nové možnosti pro své klienty. Tento rok přišla Rodinná energie s novým způsobem odběru energií – spotovou energií. Při tomto odběru nakupuje dodavatel elektřinu a plyn na denním trhu. A tento způsob s sebou přináší několik výhod:

  • Aktuální cena
    Při uzavření klasické smlouvy se cena za kW/h nemění. A to ani v případě, že se cena vzhledem k pohybům na trhu výrazně snížila.
  • Nízká marže
    Naše náklady patří k nejnižším na trhu. Představuje je pouze trader (specialista na obchodování na burze) a poplatky OTE. Spotovou energii poskytujeme pouze zákazníkům, kteří mají o nový trend nakupování elektřiny nebo plynu zájem a my tedy nemusíme platit provize za uzavření smlouvy. Díky tomu všemu můžeme mít marži jenom 0,10 haléřů za kW/h,“ odpovídá stručně Lukáš Pešek.

  • Žádné dlouhodobé závazky a sankce
    V případě, že se spotová cena elektřiny a plynu dlouhodobě zvýší a přestane být pro zákazníky výhodná, specialisté z Rodinné energie sami navrhnou přechod na klasické ceníky tarifů Přátelé a Důvěra.

Jak přesně funguje Energie jinak?

Nákup energií probíhá na denních trzích, kde mohou tradeři nakupovat správné množství elektřiny nebo plynu díky teplotní korekci a díky tomu nemusí dodavatelé platit za skladování elektřiny, které je velice drahé. Výsledky obchodování na denních trzích jsou volně dostupné i pro vás a tím si můžete být jisti transparentností cen, ke kterým Rodinná energie připočítává svojí marži ve výši pouhých 0,1 Kč za kW/h a měsíční poplatek za služby 100 Kč. V následujících grafech můžete například vidět porovnání cen elektřiny a plynu v jednotkách MW/h.



Pro koho je Energie jinak výhodná?

V zásadě lze říci, že při odběru nad 3 MW/h za rok se vyplatí přejít na spotovou energii od Rodinné energie. Jak je již zvykem, o celý přechod k jinému dodavateli se mohou postarat přímo zaměstnanci Rodinné energie a vy tak máte proces změny dodavatele energii o poznání jednodušší.

Zaujala vás spotová energie a chcete se dozvědět víc? Přečtěte si rozhovor s Lukášem Peškem nebo zanechte své tel. číslo na stránkách rodinna-energie.cz.

 
 
Reklama