Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové pracovní rukavice SEMPERGUARD GREEN pro průmysl

Společnost  Ardon Safety uvádí na český trh nové jednorázové pracovní rukavice SEMPERGUARD GREEN, které jsou určeny pro zaměstnance v potravinářství, chemickém a automobilovém průmyslu.

ardonsafety

Použitá technologie GGT (Green Glove Technology) eliminuje riziko vzniku kožních alergií a má silný ekologický akcent na výrobu rukavic. Kožní choroby mají v Česku druhý největší podíl mezi nemocemi z povolání, hned za nemocemi plynoucími z přetěžování končetin, jak ukazují statistiky Státního zdravotního ústavu.

Rukavice jako prevence vzniku kontaktní dermatitidy

Mnoho běžně používaných pracovních rukavic má rychlou propustnost škodlivých látek, například chladicích kapalin, maziv nebo průmyslových olejů. V praxi je běžná také přítomnost pudru přímo uvnitř rukavic, který odnímá kůži vlhkost, odírá epitel a zvyšuje hodnotu pH pokožky. Popraskaná, suchá a změklá pokožka je pak náchylná k zánětům a ekzémům rukou. Správný výběr rukavic proto hraje důležitou roli v prevenci vzniku kontaktní dermatitidy a nejrůznějších alergií, například na latex,“ upozorňuje Ondřej Švadlenka, bezpečnostní konzultant společnosti Ardon Safety.

Náhrada za v potravinářství zakázané vinylové rukavice s obsahem tuku

V potravinářských provozech, kterých se týká nařízení EU zakazující používání vinylových rukavic pro styk s potravinami obsahující živočišný tuk, se bohužel tyto i nadále používají. Částečně kvůli neznalosti, mnohdy však vědomě kvůli úsporám. Nitrilové rukavice SEMPERGUARD GREEN mohou být adekvátní náhradou pro veškeré potravinářské provozy, masny, mlékárny atd.

Rukavice jako druhá kůže a nepropustná ochrana proti chemikáliím

Pracovní rukavice SEMPERGUARD GREEN vyhovují normám EN ISO 374-1 a 374-5, zajištují pohodlné nošení i ochranu proti chemikáliím, jsou nepropustné vůči olejům, mastnotě a mají vysokou odolnost proti oděru. Vnitřní stěna rukavic je opatřena povlakem z polymeru pro snadné nasazení, rukavice mají válcovou manžetu, která zabraňuje vstupu nečistot na dlaň.

Mají vynikající přilnavost, fungují jako druhá kůže a umožňují citlivý úchop. Jsou bez pudru, takže nezvyšují prašnost na pracovišti. Všechny tyto vlastnosti ocení například lidé, kteří během směny pracují s jemnými součástkami nebo přístroji. Nová ekologická výrobní metoda rukavic umožňuje snížit spotřebu energie a vody, eliminuje rovněž škody na životním prostředí způsobené chlorací.

 
 
Reklama