Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

ARDON SAFETY: Umíme živnostníkům zlepšit bezpečnost při práci

Chránit je třeba zejména mladé lidi, kteří jsou nejvíce ohroženi úrazy. V letošním roce navíc ARDON SAFETY patří mezi partnery Soutěžní přehlídky stavebních řemesel (SUSO) určené pro žáky stavebních oborů, která vyvrcholí 18. až 21. 9. 2018 v PVA EXPO PRAHA.


Přerovská společnost ARDON SAFETY je v Česku předním hráčem v oboru profesního odívání, poskytuje rovněž bezpečnostní audity a poradenství v oblasti BOZP pro průmyslové firmy, řemeslníky a živnostníky.

Mladí lidé jsou nejčastěji ohroženi pracovními úrazy

Mladí lidé, zejména dvacátníci, jsou nejrizikovější profesní skupinou z hlediska četnosti pracovních úrazů, jak ukazují statistiky. Edukace a prevence pracovní úrazovosti ve firmách i mezi řemeslníky tvoří podstatnou část našeho podnikání, stejně jako zlepšování stávajícího systému bezpečnosti práce,“ přibližuje bezpečnostní konzultant Lubomír Winkler.

Živnostníci rozhodují o funkčnosti systému bezpečnosti práce

Jak dále řekl, ze studentů jednou vyrostou živnostníci a mistři, kteří budou do značné míry rozhodovat o prevenci rizik při práci. Je proto dobré, aby se studenti seznamovali s touto problematikou už ve školnicích lavicích, pokud možno záživnou a zajímavou formou. „Bezpečnost práce nesmí být sumou nezáživných předpisů odtržených od reality, ale něčím, čemu lidé sami věří, nikoli proto, že to řekl šéf, ale protože to funguje,“ uzavírá Lubomír Winkler z ARDON SAFETY.

 
 
Reklama