Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

8 tipů, jak zabránit falešným poplachům zabezpečovacího zařízení

Poplachy zabezpečovacích zařízení jsou nepříjemné jak pro uživatele, tak pro bezpečnostní agentury, které sledují objekty v rámci služeb PCO. Řadě poplachů se dá přitom jednoduše předejít.

Moderní poplachová zabezpečovací zařízení jsou v dnešní době konstruována tak, aby zvládala rozlišit stav, kdy je potřeba poplach vyvolat. Přesto se najdou situace, kdy ani novodobá technologie nedokáže správně rozklíčovat oprávněnost poplachu nebo může dojít k ovlivnění techniky vnějšími vlily. V bezpečnostní agentuře Top security využívají jen nejmodernější a prověřené elektronické zabezpečovací systémy od prověřených značek, a přesto se setkávají s poplachy.

 Definice poplachů

Poplachy lze rozdělit podle toho, co způsobilo je jich vyvolání.

  • Plané poplachy – spouštěčem planého poplachu jsou vnější vlivy, které nejsou přímo způsobeny zlodějem. Nejčastěji jde o poplachy vyvolané samotnými uživateli, jejich nesprávnou manipulací se zabezpečovacím zařízením, domácími mazlíčky, drobným zvířectvem nebo hmyzem průvanem, klimatizací nebo počasím.
  • Falešné poplachy – tyto poplachy jsou vyvolány technickou závadou. Zpravidla se jedná o zastarávání zařízení nebo jeho poruchu.

Eliminace poplachů je velmi důležitá jak pro klid uživatele, tak pro práci bezpečnostních agentur, které mnohdy vysílají zásahovou jednotku zbytečně, což se může promítnout do nákladů za služby spojené se vzdáleným střežením.

Příčiny poplachů a jejich odstranění

1)   Technická závada

2)   Nevhodná obsluha

3)   Domácí mazlíčci a jiná zvířata

4)   Rozmístění předmětů v interiéru a stavební úpravy

5)   Průvan a klimatizace

6)   Elektromagnetické rušení, ultrazvuky, mikrovlny

7)   Počasí

8)   Neznámá příčina spuštění poplachu

Plané poplachy může vyřešit metoda ověřování

V případě, že už k planému nebo falešnému poplachu přeci jen dojde, je běžnou praxí bezpečnostních agentur provádět ověřování, zda jde o skutečný poplach nebo ne. To se provádí telefonickým rozhovorem s uživatelem systému, audio ověřením, video ověřením nebo kombinací více těchto metod. Teprve pokud tyto metody negují falešný poplach, vyjíždí zásahová jednotka k objektu, aby zjistila přítomnost pachatele, který poplach způsobil.

Celý článek zde


TOP security, s.r.o.
logo TOP security, s.r.o.

Patříme mezi přední bezpečností agentury v České republice a to už od roku 1992. Veškeré služby zajišťujeme z vlastních zdrojů, proto jsme schopni vám garantovat nejvyšší kvalitu. Pracujeme chytře, systematicky, efektivně. Klientům přinášíme profesionální ...

 
 
Reklama