Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Porovnání s předchozím rokem považujeme za další z manažerských funkcí Enectivy

Přidali jsme novou funkci "porovnat s předchozím rokem" v menu s výběrem časového rozsahu. V případě, že chcete porovnat své spotřeby a náklady na energie s předchozím rokem, tak nyní již můžete snadno v rámci jednoho grafu.

Typicky na konci kalendářního roku musíme vytvářet reporty pro vedení společnosti, kde hodnotíme vývoj, trendy a nejsnažší je právě porovnání s předchozím rokem. Proto věříme, že si tuto naši novou funkci oblíbíte. V případě zpětné vazby či nápadu na vylepšení nás i tak neváhejte kontaktovat.
















  1. Nejprve si zcela standardně vyberte graf pro zobrazení Vaší statistiky. Klidně můžete zvolit i závislost spotřeby na m2 nebo počtu osob, případně zvolit jinou jednotku, zapnout teplotu nebo vybrat zobrazení v korunách.
  2. Při výběru časového rozsahu, na který jste standardně zvyklí, zapněte současně políčko s volbou "porovnat s předchozím rokem", které je na konci menu. Tím zapnete druhou časovou řadu do Vámi vytvářeného grafu.
  3. Při zobrazení grafu pak vidíte zvolenou statistiku, ale taktéž druhou časovou řadu, která symbolizuje předchozí rok. Je označena indexem 2. Takto lze velmi jednoduše porovnat data s předchozím rokem aniž byste museli vytvářet dva grafy zvlášť.
  4. Porovnání s předchozím rokem lze využít u všech typů Enectiva grafů. Dokonce i v případě koláčových, tzv. podílových grafů, což lze vidět z našeho obrázku. Taktéž lze porovnání exportovat do .xls a dál se zobrazenými daty pracovat.
 
 
Reklama