Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový kongresový sál pro výstavu Čína-SVE

První Výstava obchodu a investic Čína-SVE (China-CEEC Investment and Trade Expo) udělala významný krok k institucionalizaci, když se organizační výbor rozhodl vybudovat ve městě Ningbo kongresový sál pro další spolupráci města a zeměmi SVE v budoucnosti.

Základy nového kongresového sálu pro Výstavu obchodu a investic Čína-SVE byly položeny během slavnostního ceremoniálu, který se uskutečnil dne 8. června u jezera Dongqian u pobřežního města Ningbo v provincii Zhejiang ve východní Číně.

Otevření konferenční sálu je naplánováno do roku 2017.

Protože má nový kongresový sál má plnit funkci sídla výstavy, zajisté značně posílí spolupráci mezi městem Ningbo a zeměmi střední a východní Evropy. Konferenční sál bude vybudován v architektonickém stylu čínského regionu Jiangnan (jižně od řeky Jang-c-tiang) a bude postaven poblíž největšího přírodního sladkovodního jezera v provincii Zhejiang - jezera Dongqian - malebného místa slavného od dob starověku, které leží v jižní části Ningbo.

"Výstavba kongresového sálu usnadní spolupráci a výměnu mezi městem Ningbo a zeměmi SVE," uvedl Lu Ziyue, starosta města Ningbo, který byl přítomen na slavnostním položení základů. Lu také vyjádřil naději, že se Ningbo stane pro země SVE prioritní volbou pro investice a navazování silných kulturních vztahů.

Pět výstavních sálů se speciálním zbožím ze zemí SVE

Kromě toho bylo druhého dne Výstavy obchodu a investic Čína-SVE v Mezinárodním kongresovém centru v Ningbo formálně pro veřejnost otevřeno pět výstavních sálů se speciálním zbožím ze zemí SVE, konkrétně z Polska, Maďarska, České republiky, Bulharska a Slovenska, které by měly přilákat více návštěvníků a odběratelů z Číny a zahraničí. Těchto pět výstavních sálů zůstane otevřeno i po oficiálním ukončení Výstavy obchodu a investic Čína-SVE dne 12. června.

Očekává se, že po první Výstavě obchodu a investic Čína-SVE Ningbo přiláká více investic a cestovního ruchu ze zemí SVE, což naznačuje stále se zlepšující vztahy mezi oběma stranami.

 
 
Reklama