Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Závěrečná zpráva veletrhu Aqua-therm Praha 2002

Kolik vystavovatelů se zúčastnilo, z kolika zemí a řadu dalších zajímavých informací se dozvíte ze závěrečné zprávy 9. ročníku veletrhu Aqua-therm Praha 2002.


EnglishDeutsch


Počet přímých vystavovatelů:448
Počet návštěvníků:44.113
z toho bylo odborníků a obchodníků:28.541
Čistá výstavní plocha expozic v m2:14.605 m2
Celková plocha veletrhu v m2:23.245 m2
 
Z průzkumu na vzorku 700 návštěvníků vyplynulo: 
o nákupech či investicích rozhoduje či spolurozhoduje64,9 %
veletrh více než jednou navštívilo19,0 %
s nabídkou vystavovatelů bylo spokojeno97,0 %
veletrh v roce 2003 navštíví97,7 %
 
Počet akreditovaných novinářů na veletrhu:169

91,1 % z celkového počtu návštěvníků považuje veletrh Aqua-therm Praha za nejprestižnější veletrh v oboru v ČR.

Počet přímých vystavovatelů podle zemí:
Česká republika - 389, Dánsko - 3, Francie - 1, Finsko - 1, Holandsko - 1, Itálie - 24, Maďarsko - 1, Německo - 15, Polsko - 4, Rakousko - 3, Slovensko - 4, Slovinsko - 1, Velká Británie - 1.

Ze zahraničí se veletrhu zúčastnilo 59 přímých vystavovatelů na čisté výstavní ploše 1.291 m2. Německo a Itálie měly kolektivní expozice. Na stáncích přímých vystavovatelů bylo zastoupeno dalších 274 firem z 22 zemí.

Údaje ověřeny agenturou Amasia Expo.

Veletrh Aqua-therm Praha oficiálně zahájili náměstek ministra průmyslu a obchodu František Kubelka, náměstek ministra životního prostředí Pavel Labounek a prezident Hospodářské komory Jaromír Drábek. Nad veletrhem převzaly záštitu Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, Ministerstvo životního prostředí ČR, Hospodářská komora ČR a Hospodářská komora hl.m.Prahy. Odbornou garanci zajišťovaly Svaz podnikatelů v oboru technických zařízení ČR a Asociace odborných velkoobchodů plyn, voda, topení a vzduchotechnika.

Veletrh zhlédlo 44.113 návštěvníků, kteří přišli především pracovně. Z provedeného průzkumu na vzorku 700 respondentů mimo jiné vyplynulo, že pokračoval pozitivní trend ve skladbě návštěvníků: přibylo architektů a projektantů (13,7 % z celkového počtu odborníků) a pracovníků s rozhodovacími a spolurozhodovacími pravomocemi pokud jde o nákupy a investice (64,9 %). Devatenácti procentům příchozích nestačil jeden den pro návštěvu veletrhu a přišli nejméně dvakrát. 91,1 % návštěvníků uvedlo, že považuje Aqua-therm Praha za nejprestižnější veletrh v oboru technických zařízení budov v České republice.

Odborná hodnotitelská komise v čele s ředitelem České energetické agentury Josefem Bubeníkem ocenila na veletrhu deset nejlepších exponátů Zlatými medailemi a 17 exponátů čestným uznáním. Vyznamenání předal vystavovatelům ministr životního prostředí Libor Ambrozek. Osm ocenění ve třech kategoriích obdrželi od ředitelky Státního fondu životního prostředí Radky Bučilové investoři, realizátoři a projektanti v soutěži Země pro vnoučata. Tato zvláštní pocta byla již potřetí na Aqua-thermu udělena firmám za nejlepší projekty v oblasti úspor energie a ochrany životního prostředí. Velkou cenu Asociace odborných velkoobchodů získaly Družstevní závody Dražice - strojírna za vynikající obchodní spolupráci s odbornými velkoobchody.

Ocenění za nejlepší expozici na veletrhu obdržela firma Baxi Heating (Czech Republic), nejlepší inzerát k Aqua-thermu zveřejnila firma Reflex CZ a konečně ve třetí soutěži "Zlatý @" o nejlepší internetové firemní stránky zvítězil podle hlasování odborníků Ekoplastik a v anketě čtenářů Medium Soft. K veletrhu tradičně patří i celostátní soutěž učňů v oboru instalatér. Letos v ní zvítězilo střední odborné učiliště z Frýdku-Místku.

Na společenském večeru pro vystavovatele v hotelu Hilton předal ministr průmyslu a obchodu Jiří Rusnok zvláštní ocenění firmě EVČ Pardubice za enormní nasazení při zmírňování následků havárie v elektrárně Opatovice.

Svaz podnikatelů v oboru technických zařízení (SPTZ) uspořádal ve spolupráci se živnostenskými společenstvy Polska, Maďarska a Slovenska II. konferenci Východ s hlavním tématem Evropská charta malých podnikatelů. Konference se rovněž zúčastnily delegace ze Slovinska, Bulharska, Ukrajiny, Německa a Lotyšska a generální sekretář Evropského svazu pro technická zařízení CEETB a tajemník Evropského sdružení řemesel a malých podniků UEAPME Oliver Loebel z Bruselu. Letos poprvé se uskutečnila konference TZB-2002 pořádaná internetovým portálem TZB-info (www.tzb-info.cz), který opět zřídil přímo na veletrhu bezplatnou internetovou kavárnu věnovanou problematice technických zařízení budov.

Letos se na veletrhu poprvé samostatně prezentovala sekce bazénů a saun a novinkou byla rovněž akce Teplo do vánoc na pomoc těm, kteří byli postiženi srpnovými povodněmi.

 
 
Reklama