Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Závěrečná zpráva veletrhu Aqua-therm Praha 2005

Inspiraci, jak nalézt co nejefektivnější řešení vytápění na rychle se měnícím trhu s energiemi, poskytl 40.156 návštěvníkům 12. ročník mezinárodního veletrhu Aqua-therm Praha, který proběhl ve dnech 22. - 26.11.2005 na pražském výstavišti v Holešovicích.

Veletrh oficiálně zahájili náměstek ministra průmyslu a obchodu ČR Jiří Bis, náměstek ministra životního prostředí ČR Pavel Labounek, prezident Hospodářské komory ČR Jaromír Drábek, náměstek primátora hlavního města Prahy Jan Choděra, prezident Hospodářské komory hl. města Prahy Petr Kužel a prezident Svazu podnikatelů v oboru technických zařízení ČR František Holec.
Nad veletrhem převzaly záštitu ministerstva průmyslu a obchodu a životního prostředí, hospodářské komory ČR a hl. města Prahy a poprvé samotné město Praha. Odbornou garanci zajišťovaly Svaz podnikatelů v oboru technických zařízení ČR, Asociace odborných velkoobchodů plyn, voda, topení a vzduchotechnika a Společnost pro techniku prostředí.

Zlaté medaile
Odborná hodnotitelská komise v čele s Jaroslavem Marouškem ocenila na veletrhu nejlepší exponáty. Zlatou medaili získalo sedm výrobků, čestné uznání jedenáct a zvláštní ocenění dva exponáty. Současně byla předána Velká cena Asociace odborných velkoobchodů.
podrobné výsledky

AUDRY CZ, a.s. * GRUNDFOS, s.r.o. * INSTAPLAST PRAHA, a.s. * MANDÍK, a.s. * SCHIEDEL, a.s. * STIEBEL ELTRON, s.r.o. * VIESSMANN, s. r. o.

Aqua-therm Praha 2005 Aqua-therm Praha 2005 Aqua-therm Praha 2005

Doprovodný program
V rámci rozsáhlého doprovodného programu se na veletrhu konala Odborná konference TZB-2005 pořádaná Společností pro techniku prostředí, internetovým portálem TZB-info a organizátorem veletrhu Progres Partners Advertising. Zabývala se mimo jiné úsporami ve vytápění, pomůckami pro posouzení energetické bilance objektů, problematikou pasivních domů, novou evropskou legislativou v TZB a větráním a chlazením obytných budov. Součástí veletrhu byla i konference o roli drobných, malých a středních podnikatelů v současném stavebnictví a TZB. Uspořádal ji Svaz podnikatelů v oboru technických zařízení ČR spolu se svými partnery v Polsku, Maďarsku a na Slovensku.

Počet přímých vystavovatelů:438
Počet návštěvníků:40.156
Z toho počtu bylo odborníků a obchodníků:29.233
Čistá výstavní plocha expozic v m2:13.879
Celková plocha veletrhu v m2:22.860
 
Z průzkumu na vzorku 847 návštěvníků vyplynulo: 
o nákupech či investicích rozhoduje či spolurozhoduje66,7 %
veletrh více než jednou navštívilo22,4 %
s nabídkou vystavovatelů bylo spokojeno96,2 %
veletrh v roce 2006 navštíví98,2 %
z celkového počtu návštěvníků považuje veletrh Aqua-therm
Praha za nejprestižnější veletrh v oboru v ČR
93,5 %
Počet akreditovaných novinářů na veletrhu:137

Aqua-therm Praha 2005 Aqua-therm Praha 2005 Aqua-therm Praha 2005 Aqua-therm Praha 2005 Aqua-therm Praha 2005
klikněte na fotografii pro větší verzi

Aqua-therm Praha 2005
klikněte na fotografii pro větší verzi

Počet přímých vystavovatelů podle zemí:
Česká republika 366
Německo 17
Itálie 16
Slovensko 11
Rakousko 7
Turecko 5
Polsko 4
Francie 2
Španělsko 2
Belgie 1
Čína 1
Dánsko 1
Chorvatsko 1
Korea 1
Maďarsko 1
Švédsko 1
Velká Británie 1

Ze zahraničí se veletrhu zúčastnilo 72 přímých vystavovatelů na čisté výstavní ploše 1.664 m2. Německo, Itálie a Turecko měly kolektivní expozice. Na letošním veletrhu tak pokračoval trend z minulých let - stále se zvyšující účast firem ze zahraničí. V expozicích přímých vystavovatelů - především českých - bylo zastoupeno ještě dalších 349 firem z 18 zemí. Rovněž se zvyšuje podíl zahraničních návštěvníků. Letos jich podle provedeného průzkumu přijelo na veletrh již 4.377 z 22 zemí.

 
 
Reklama